Τρόποι για να καταπολεμήσετε το στρες

Όταν έχεις ένα deadline ή σε πιέζει ο χρόνος είναι πολύ εύκολο το στρες να κάνει την εμφάνισή του και να μη φεύγει με τίποτα.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις τα μάτια σου και να πάρεις μερικές αναπνοές από την κοιλιά σου. Πολλές φορές, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για να σε επαναφέρει στην ηρεμία. Δες όλα όσα μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από το άγχος μέσα σε 5 λεπτά.

Κάνε μία μικρή βόλτα

Η αλλαγή περιβάλοντος έστω και για πέντε λεπτά μπορεί να κάνει θαύματα στον κουρασμένο σου νου. Ακόμα και αν σου φαίνεται πολυτέλεια να αφήσεις το γραφείο, ο φρέσκος αέρας και λίγη κίνηση θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σου ξαναδώσουν ενέργεια.

Κάνε λίγη γιόγκα

Μπορεί να μην έχεις χρόνο για 60-90 λεπτά γιόγκα μία μέρα που είσαι πολύ απασχολημένη με τη δουλειά σου αλλά έστω και πέντε λεπτά στο σπίτι πριν πας στη δουλειά είναι πολύ καλύτερα από το να μην κάνεις καθόλου γιόγκα. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να παραμείνεις συγκεντρωμένη.

Πιες μία κούπα τσάι με γεύση μέντα

Μία ζεστή κούπα τσάι είναι ένα από τα παλιότερα κόλπα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Σε έρευνα που έχει γίνει αποδείχτηκε ότι κατά τη διάρκεια ενός αγχωτικού προγράμματος τα άτομα που μύριζαν μέντα μείωναν το άγχος τους κατά 20%. Αν μπορείς, απόλαυσε το τσάι σου μακριά από το γραφείο σου.

Κάνε λίγο στρέτσινγκ

Αν κάθεσαι για ώρες στο γραφείο το άγχος πέρα από το νου σου θα συσσωρευτεί στην πλάτη, το λαιμό και τους ώμους σου. Όταν αρχίζεις να νιώθεις το σώμα σου να σφίγγεται κάνε μερικές ασκήσεις στρέτσινγκ ενώ κάθεσαι στο γραφείο σου.

Πάρε τηλέφωνο τη μαμά σου (ή κάποιον φίλο σου)

Λένε πως ένα από τα καλύτερα φάρμακα όταν έχεις άγχος είναι να πάρεις τηλέφωνο τη μαμά σου. Έρευνα έχει δείξει ότι ακούγοντας τη φωνή της μητέρας σου βοηθάς το σώμα σου να απελευθερώσει μία ορμόνη που διώχνει το στρες. Αν, από την άλλη μεριά, νιώθεις μεγαλύτερο άγχος όταν μιλάς με τη μητέρα σου, πάρε τηλέφωνο την κολλητή σου. Σίγουρα θα σε χαλαρώσει και μόνο που θα ακούσεις τη φωνή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
filippos
Π. Φίλιππος: Κάτω τα χέρια από τους μοναχούς του Αγίου Όρους

Η πρόσφατη καταδίκη του Αρχιμανδρίτη Μεθόδιου και μοναχών της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου έχει θορυβήσει ιδιαίτερα γέροντες του Αγίου...

Close