Τρόποι για να κρατήσεις φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο

λουλούδια-βάζο

Μπορώ να πω ότι είμαι ένα από τα άτομα που δεν μπορούν να κρατήσουν λουλούδι για λουλούδι φρέσκο στο βάζο. Βρήκα μερικά μυστικά και τα μοιράζομαι μαζί σας!
Τα λουλούδια δίνουν χρώμα και άρωμα στο χώρο μας και μας φτιάχνουν τη διάθεση! Τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι αρχίζει και μπαίνει για τα καλά, ας στολίσουμε το χώρο μας με τις ομορφιές της φύσης!
Παρακάτω θα δούμε πέντε τρόπους για να διατηρούμε για περισσότερο καιρό τα λουλούδια στα βάζα μας.
Διατήρηση φρέσκων λουλουδιών στο βάζο
1. Γεμίζουμε τα 3/4 του βάζου με νερό στο οποίο προσθέτουμε το παρακάτω θρεπτικό μείγμα: 1/4 χλιαρό νερό, χυμό 1/2 λεμονιού, 1 κ.γλ. ζάχαρη και λίγη χλωρίνη Κlinex. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται η χλωρίνη δεν βλάπτει καθόλου τα λουλούδια μας, αντίθετα αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και δεν αφήνει το νερό να μαυρίσει. Επιπλέον, ανανεώνουμε συχνά το νερό με το παραπάνω μείγμα.
vazo louloudia 1
2. Κόβουμε τα κοτσάνια με ψαλίδι και φροντίζουμε η απόληξη του βλαστού να κοπεί με γωνία 45⁰. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η επιφάνεια που απορροφά το νερό και τα άνθη παίρνουν την υγρασία που χρειάζονται.
3. Αφαιρούμε το φύλλωμα από το μέρος του βλαστού που βρίσκεται μέσα στο νερό. Τα φύλλα σε αυτό το σημείο δεν προσφέρουν τίποτε αισθητικά, αντίθετα μειώνουν τη ζωή των λολουδιών μας μιας και είναι ο βασικός λόγος εμφάνισης βακτηρίων στο νερό του βάζου.
vazo louloudia 3
4. Δεν μπουκώνουμε το βάζο με όσα περισσότερα λουλούδια μπορούμε. Προτιμάνε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερα και να φτιάξουμε καλαίσθητες συνθέσεις, χωρίς να ασφυκτιούν τα άνθη. Εξάλλου, less is more.
vazo louloudia 2
5. Δεν τοποθετούμε το βάζο σε σημεία τα οποία χτυπάει απευθείας το φως του ήλιου ή κοντά σε πηγές θέρμανσης (καλοριφέρ, κλιματισμός κ.λπ.) Το νερό θα εξατμιστεί πιο γρήγορα και τα λουλούδια θα χάσουν τη ζωντάνια τους.

tospitakimou

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ευαγγέλιο
Ευαγγέλιο Κυριακής 2 Αυγούστου 2015, Θ´ Ματθαίου

Και ο Ιησούς ανάγκασε αμέσως τους μαθητές του να μπουν μέσα στο πλοίο,

Close