Όπως διαπίστωσαν, όσες γυναίκες κατανάλωναν άφθονα τρόφιμα
πλούσια σε φλαβονοειδή είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν όγκους στις ωοθήκες τους.
Τα φλαβονοειδή είναι μία ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών και υπάρχουν σε τρόφιμα όπως το τσάι, το κόκκινο κρασί, τα μήλα, τα εσπεριδοειδή αλλά και η σοκολάτα.
Η μείωση του κινδύνου που παρατηρήθηκε ήταν κατά 31% για τις εθελόντριες που έπιναν καθημερινά τσάι και κατά 21% για όσες έπιναν χυμούς εσπεριδοειδών, ιδίως πορτοκαλιού.
Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «απλές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες μπορεί να ωφελήσουν με πολλούς τρόπους την υγεία», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ίντεν Κάσιντυ, καθηγήτρια Διατροφής στο πανεπιστήμιο.
Οι ακριβείς μηχανισμοί που εξηγούν τη μείωση του κινδύνου εκδηλώσεως καρκίνου δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.
Πηγή : Web Only
Τα σχόλια είναι κλειστά.