Τσαβούσογλου-Στόλτενμπεργκ για τα… ελληνοτουρκικά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στη σκιά της ύποπτης ανακοίνωσης του τελευταίου για έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν το θέμα της ανατολικής Μεσογείου και τις τελευταίες εξελίξεις, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκε.

Η “Συμαχία” με τις τελευταίες κινήσεις από τους αξιωματούχους της, χάνει πάσα αξιοπιστία.

ΝΑΤΟ, ΕΕ και Τουρκία, με εξαίρεση την Γαλλία, θέλουν να ”στριμώξουν” την Ελλάδα και να βρεθεί αυτή ως ”κατηγορούμενη”, με την δικαιολογία ότι δεν θέλει την ειρήνη στην περιοχή.

Ο Γενς Στόλντεμπεργκ, είτε έχοντας υποβολιμαίο στόχο να εγκλωβίσει την Αθήνα σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, είτε για να αναδείξει έναν ισχυρό ρόλο που μπορεί να παίξει η (ανύπαρκτη μέχρι σήμερα) Ατλαντική Συμμαχία, έκανε ένα πολύ κακό διπλωματικό αλλά κυρίως επικοινωνιακό φάουλ.Προσπάθησε να βάλει την ελληνική πλευρά στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία χωρίς να πληρούνται βασικές προϋποθέσεις.

Η επικοινωνία αυτή με τον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, φαίνεται να βάζει ακόμα ένα ερωτηματικό στις κινήσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, που όπως φαίνεται, δεν είναι απλα “κλινικά νεκρό” όπως είχε αναφέρει ο Μακρόν, αλλά και επικίνδυνο, καθώς εμπλέκεται κατάφωρα πλέον ως… σύμμαχος της Άγκυρας.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πως πολεμά ο διάβολος την προσευχή
Η τραγωδία της πίστης: 6η αιτία λόγω της οποίας η πίστη εξαντλείται και πεθαίνει

Ένας άνθρωπος κοιτάζει τον ουράνιο θόλο στολισμένο με πύρινα φώτα και η πίστη του λάμπει και τον ζεσταίνει σαν φλόγα

Close