Ποιός θα αρνηθεί μία τυρόπιτα ζεστή, αφράτη για πρωινό, μα και για τον απογευματινό καφέ;
Υλικά λίγα εκλεκτά και υγιεινά.
Η διαδικασία εύκολη ακόμη και για αρχάριες νοικοκυρές!
Υλικά
2 φύλλα ζ’υμη σφολι’ατας
300 γραμ. λευκό τυρί αγελαδινό
200 γραμ. ανθότυρο
πιπέρι-αλάτι
1αβγό
ηλιέλαιο για το άλειμα του ταψιού
σουσάμι
1 φλυτζάνι βούτυρο μαργαρίνης σε μικρά κυβάκια
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα 300γραμ. λευκό τυρί με τα200γρ. ανθότυρο δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτουμε ανακατεύοντας με τα χέρια μας, και το μισό βούτυρο μαργαρίνης. Δεν μας πειράζει αν το βούτυρο που είναι κομμένο σε μικρά κυβάκια, δεν έχει διαλυθεί μέσα στο μείγμα των τυριών. Αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε τόσο ,όσο χρειάζεται για την γεύση.
Σε ένα ταψί* διαμέτρου 26 εκ. αλείφουμε με το ηλιέλαιο.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο της σφολιάτας στο ταψί , χωρίς να το ισιώνουμε και να το τραβάμε, αλλά τοποθετώντας το μπόλικα -μπόλικα στο πάτο του ταψιού. Από επάνω ρίχνουμε την γέμιση με τα τυριά.
Απλώνουμε από επάνω το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, πάλι με τον ίδιο τρόπο μπόλικο και χωρίς να το ”τεντώνουμε”.Τις άκρες της σφολιάτας τις γυρίζουμε προς τα μέσα και προς τα κάτω μέσα από τα τοιχώματα του ταψιού.
Χτυπούμε ελαφρά το αβγό και το απλώνουμε πάνω στην πίτα. Ρίχνουμε σύμφωνα με την επιθυμία μας, μία ποσότητα από σουσάμι. Τα υπόλοιπα κομμάτια του βούτυρου μαργαρίνης που μας έμειναν τα μοιράζουμε ομοιόμορφα πάνω στην πίτα μας. Χαράζουμε ελαφρά το πάνω μέρος σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50-60 λεπτά περίπου της ώρας στους 150 βαθμούς Κελσίου.
*Αν διαθέτουμε πύλινη γάστρα προτιμούμε να την ψήσουμε στην γάστρα!
Καλά κουζινομαγειρέματα!