Τότε ο Θεός του είπε: “Εγώ υπομένω αυτόν τον άνθρωπο 60 χρόνια, και εσείς δεν τον αντέχετε για ένα βράδυ!”

 

Μια διδακτική ιστορία για την δύναμη της υπομονής και της αληθινής αγάπης…Ένας ευσεβής άνθρωπος προσπάθησε να εκπληρώσει τον νόμο της φιλοξενίας και να αφήνει πάντα τους ταξιδιώτες στο σπίτι…

Μια μέρα ένας ηλικιωμένος περιπλανώμενος του χτύπησε την πόρτα και ζήτησε να ξεκουραστεί. Ο οικοδεσπότης έδειξε φιλοξενία, εβάλε φαγητό στο τραπέζι και κάλεσε τον επισκέπτη να ανανεωθεί. Χαμογέλασε χαλαρά στο τραπέζι και αμέσως άρχισε να τρώει. Ο ευσεβής ιδιοκτήτης τον ρώτησε γιατί δεν ευχαριστεί τον Θεό πριν φάει. Ο φιλοξενούμενος απάντησε ότι δεν το είχε κάνει ποτέ αυτό, και τώρα δεν σκοπεύει. Ο ευσεβής ιδιοκτήτης θυμωσε πολυ και εδιωξε τον περιπλανώμενο.

Το ίδιο βράδυ, όταν ο ευσεβής προσευχόταν, ο Θεός τον ρώτησε γιατί εδιωξε τον κουρασμένο και πεινασμένο επισκέπτη. “Δεν μπορούσα να αντέξω την αχαριστια Του σε Σένα, Κύριε!”

Τότε ο Θεός του είπε: “Εγώ υπομένω αυτόν τον άνθρωπο για 60 χρόνια, και δεν θα μπορούσατε να το αντέξετε για ένα βράδυ!”

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γ. Πατούλης για Σκοπιανό: «Ο λαός πρέπει να πάρει την κυρίαρχη απόφαση- Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατική διέξοδος»

«Η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά για να ανατραπεί μια απόφαση που βλάπτει μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την...

Close