Υπέροχα μελένια μελομακάρονα

Υπέροχη συνταγή για μελένια μελομακάρονα

Παραδοσιακή συνταγή για να μυρίσει Χριστούγεννα η κουζίνα μας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
-400 γρ. ηλιέλαιο
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-1/2 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού και την τριμμένη φλούδα του
-1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
-1 κουταλάκια σόδα
-1 ποτήρι μικρό του καφέ κονιάκ
-2 κουταλάκια κανέλα-γαρύφαλλο

1 κιλό περίπου αλεύρι

Απόρρητο: roula_manika

Για το σιρόπι
-350 γρ. ζάχαρη
-220 γρ. νερό
-100 γρ. μέλι

Καρυδόψιχα και κανέλα για το γαρνίρισμα

Δημιουργία

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.To βράζουμε για 7λεπτά από το σημείο βρασμού και μετά.
Χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο ηλιέλειο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά αλλά πολύ απαλά.. Ρίχνουμε μετά λίγο- λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Δεν ζυμώνουμε πολύ, για να μην μας ‘βγάλει’ το ζυμάρι το λάδι του. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε  ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά της ώρας.

Όταν βγάλουμε τα ζεστά μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα με κανέλλα.

Καλή επιτυχία , Γιώτα Παμπάλου.

Καλά Χριστούγεννα

Δείτε ακόμη συνταγη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την άσκοπη λήψη της Ασπιρίνης
Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την άσκοπη λήψη της Ασπιρίνης

Πολλοί άνθρωποι τη λαμβάνουν προληπτικά χωρίς ιατρικές συστάσεις και οδηγίες.

Close