Φάβα με σοταρισμένα κρεμμύδια και μαϊντανό, G.Lekkas

Φάβα με σοταρισμένα κρεμμύδια και μαϊντανό, G.Lekkas .Φάβα με σοταρισμένα κρεμμύδια και μαϊντανό

Μερίδες: 5
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά

500 γρ. φάβα Σαντορίνης
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
2/3 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. κάππαρη τουρσί
Χυμό από 1 λεμόνι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
Για το πασπάλισμα
3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
100ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μικρή κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια και σοτάρετε για 8΄σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ξανθό χρώμα. Τέλος αλατοπιπερώνετε. Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τη φάβα, το νερό μέχρι πάνω από την μέση της κατσαρόλας. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράστε για 1 ώρα μέχρι να γίνει κρέμα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα χρειαστεί να βγάλετε με τρυπητή τους αφρούς που βγαίνουν από τα όσπρια (τρόπος ξαφρίσματος) ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος να προσθέσετε νερό για να βράσουν. Τέλος ρίχνετε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού η φάβα πήξει και βράση. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε τη φάβα σε ατομικά μπολ . Ρίχνετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, μαζί με την κάππαρη. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού , πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο.

Επιμέλεια δημοσίευσης:Γιώτα Παμπάλου

Greekpress.gr

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Τελευταία μέρα προσκύνησης των Ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Πανοράματος (Φωτο)
Τελευταία μέρα προσκύνησης των Ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Πανοράματος (Φωτο)

  To Ιερό λείψανο του  Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Θαυματουργό

Close