Φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ

Ευρείας κυκλοφορίας αναλγητικά, αντιπυρετικά, σκευάσματα για πόνους μυών και αρθρώσεων, για πονόλαιμο, αντισταμινικά, αντιόξινα, δερματολογικά και στοματικά διαλύματα περιλαμβάνονται στη λίστα με τα φάρμακα που θα μπορούν να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ.

Την Πέμπτη ο ΕΟΦ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τη λίστα Φαρμάκων Γενικής Διάθεσης (ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ.), η οποία περιλαμβάνει 40 δραστικές ουσίες καθώς και τη μορφή-περιεκτικότητα και συσκευασίες που θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα προκειμένου να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ.

Με βάση τον κατάλογο αυτόν οι φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν προϊόντα με τις συγκεκριμένες δραστικές ουσίες μπορούν να καταθέσουν στον ΕΟΦ αιτήσεις αλλαγής του τρόπου διάθεσης των προϊόντων τους από «φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή» σε «φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή – Γενική Διάθεση». Παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες δύνανται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις και για φαρμακευτικά προϊόντα δραστικών ουσιών εκτός καταλόγου, οι οποίες και θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση.

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Θαύμα στην Φρεγάτα Θεμιστοκλής με εικόνα της Παναγίας!
Θαύμα στην Φρεγάτα Θεμιστοκλής με εικόνα της Παναγίας!

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου στην φρεγάτα Θεμιστοκλής.

Close