Φάτε αυτά τα ωμά 10 φρούτα και λαχανικά και θα ανέβει η ψυχολογία σας!

Σε μία νέα έρευνα που συμμετέχουν 422 ενήλικες μεταξύ 18 και 25 ετών, συνυπολογίσθηκαν και άλλοι παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής των συμμετεχόντων, η συνολική διατροφή τους, o βαθμός σωματικής δραστηριότητας, ο δείκτης μάζας σώματος, αλλά και η κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

Η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Otago στη Νέα Ζηλανδία διαπίστωσε λοιπόν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα ωμά φρούτα και λαχανικά αισθάνονταν ψυχολογικά καλύτερα σε σύγκριση με εκείνους που τα κατανάλωναν μαγειρεμένα ή επεξεργασμένα.

Συγκεκριμένα ένιωθαν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή, παρουσίαζαν μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης και είχαν πολύ καλύτερη διάθεση.

Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ακριβώς το λόγο που συμβαίνει αυτό, υποθέτουν πάντως ότι τα αποτελέσματα οφείλονται στην αφθονία των μικροθρεπτικών συστατικών των ωμών φρούτων και λαχανικών, που παραμένουν αναλλοίωτα. «Τα ωμά φρούτα και λαχανικά παρέχουν υψηλότερα επίπεδα μικροθρεπτικών συστατικών σε σχέση με τα μαγειρεμένα ή κονσερβοποιημένα, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει τη μεγαλύτερη συμβολή τους στη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας» αναφέρεται στην περίληψη της μελέτης τους.

Τα 10 φρούτα και λαχανικά που συνέδεσε η μελέτη με τα μεγαλύτερα αποτελέσματα στην καλή ψυχική διάθεση είναι: καρότα, μπανάνες, μήλα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, γκρέιπφρουτ και εσπεριδοειδή, μαρούλια, φρέσκα μούρα, αγγούρι και ακτινίδιο.

Πολύ καλά αποτελέσματα είχαν επίσης: το σέλινο, το λάχανο, η ντομάτα, το μανιτάρι και το κόκκινο κρεμμύδι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
O Τσίπρας προχωρά σε ανασχηματισμό
Διαλύστε τον Ελληνισμό: Υπέρμαχος του κοσμικού Κράτους ο Τσίπρας – «Θέλω θρησκευτική ουδετερότητα & πολιτικό όρκο!»

Η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί την κορυφαία θεσμική διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και από την πρώτη στιγμή εμείς την αντιμετωπίσαμε...

Close