«Φίλε μου» Αχμέτ…

Ο φίλος μας ο Αχμέτ έστειλε πεσκέσι άλλες τρεις χιλιάδες μετανάστες υπό «την επίβλεψη του…ΝΑΤΟ».

Κατά τ’ άλλα ο Πρωθυπουργός μας έγινε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σμύρνης την ώρα που ο Νταβούτογλου παίρνει τα περισσότερα λεφτά, και στην Ελλάδα θα εγκλωβιστούν οι περισσότεροι πρόσφυγες που στέλνει η Τουρκία στην Δύση!

Και για να μην μπερδευτεί κανείς και πιστέψει ότι η Μέρκελ τράβηξε τ΄ αυτί τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορά τους, ο Ντόναλντ Τουσκ αποκαλύπτει πως η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα οι Βαλκανικές χώρες δεν είναι μονομερής, αλλά είναι μέρος του συνολικού ευρωπαϊκού σχεδίου αντιμετώπισης του «προσφυγικού» και είναι ομόφωνη!!! Δηλαδή την αποδέχθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο τίτλος «Η συμφωνία της ντροπής …η Ευρώπη κάνει παραχωρήσεις σε μία αυταρχική ηγεσία, προσφέρει ελπίδες στο σουλτανάτο του Ερντογάν» της ισπανικής El Pais εδώ ταιριάζει απόλυτα .

Δυστυχώς η διαχείριση του θέματος από την ΕΕ είναι μια κακή «μπίζνα», από την στιγμή που έβαλε την Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι μαζί της επί ίσοις όροις. Μάλιστα είναι εκ προοιμίου βέβαιο ότι η Τουρκία παραδοσιακά δεν θα σεβαστεί ποτέ καμία συμφωνία και δεν θα πάρει πίσω ούτε έναν πρόσφυγα.

Αλλά δυστυχώς, η εσωστρέφεια, χωρίς ίχνη αλληλεγγύης της σημερινής Ευρώπης, αλλά και η ποιότητα των πολιτικών της, μας φέρνουν μια ανάσα πιο κοντά στην διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

topontiki.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Επηρεάζει η ηλικία του πατέρα την υγεία του παιδιού
Γίνε κι εσύ παιδί και… κέρδισε!

Ένα παιδί ποτέ του δεν μισεί, μονάχα ψευτοθυμώνει

Close