«Φιλελεύθερο» τζαμί συστεγάζεται σε εκκλησία….

Το πρώτο «φιλελεύθερο ισλαμικό τέμενος» ιδρύθηκε στη Γερμανία και άνοιξε τις πόρτες του προ ημερών, σε μια κίνηση ενάντια στη συντηρητική ερμηνεία των αρχών του Ισλάμ.

Σε αυτό οι γυναίκες μπορούν να εισέρχονται χωρίς να καλύπτουν το κεφάλι τους, αλλά και να εκτελούν καθήκοντα ιμάμη.

Το ισλαμικό τέμενος Ιμπν Ρουσντ Γκέτε έχει ως εμπνευστή τη Σεϊράν Ατές, δικηγόρο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

Θα μοιράζεται το ίδιο κτίριο με την προτεσταντική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στο Βερολίνο.

Γυναίκες και άνδρες μπορούν να προσεύχονται μαζί, ενώ και οι ομοφυλόφιλοι και γενικότερα τα μέλη της κοινότητας LGBTQ δεν θα αντιμετωπίζουν καμία διάκριση, όπως σημείωσε η κ. Ατές στο περιοδικό Der Spiegel.

Σουνίτες και σιίτες μουσουλμάνοι θα μπορούν επίσης να προσεύχονται μαζί. Στον χώρο απαγορεύονται το νικάμπ και η μπούρκα.
«Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι η πλήρης κάλυψη του προσώπου είναι άσχετη με τη θρησκεία και είναι περισσότερο μια πολιτική δήλωση», πρόσθεσε η Σ. Ατές.

Η δικηγόρος μετακόμισε από την Τουρκία στη Γερμανία όταν ήταν παιδί και έχει καταδικάσει επανειλημμένα την καταπίεση των γυναικών εντός συγκεκριμένων ισλαμικών κοινοτήτων στη Γερμανία.

Η κ. Ατές τόνισε ότι ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπαιξε ρόλο στη δημιουργία του τεμένους, καθώς την είχε προτρέψει στο παρελθόν να παίξει ρόλο στη συνένωση των φιλελεύθερων μουσουλμάνων.

tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μητρ. Αργολίδος στον Π.Τσαγκάρη: «Διαφορετικά είναι τα αίτια της επιστολής σας»

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στα όσα είπε ο κ.Τσάγκαρης αναφερόμενος στα αίτια της κριτικής που του ασκείται, ενώ υπάρχουν αναφορές και...

Close