Φορολογικές δηλώσεις : Στα 1.047 ευρώ ο πρόσθετος φόρος και όχι μόνον….

 

Δυσάρεστα με την άφιξη φόρου.Δείτε τα πρώτα στοιχεία

Βαρύ το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν φέτος οι πολίτες, μετά την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο μέσος όρος που θα πληρώσουν οι πολίτες υπολογίζεται στα 1.047,5 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 26 Ιουλίου και ανεβαίνει κατακόρυφα το ύψος των χρεωστικών εκκαθαριστικών.

Με την έναρξη των δηλώσεων προ τριμήνου, τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ήταν της τάξεως των 660 ευρώ κατά μέσο όρο, αλλά πλέον το ποσό έχει διπλασιαστεί.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ), έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής 5.043.036 δηλώσεις Ε1. Από τα 5 εκατομμύρια νοικοκυριά, το 39% (ή 1.961.483 δηλώσεις) έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό και καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους ύψους 2,054 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η α΄ δόση εξόφλησης είναι η Τρίτη 31 Ιουλίου.

Μόλις 1 στους 8 (12,95%) ή 653.193 νοικοκυριά δικαιούνται να λάβουν σαν επιστροφή φόρου 254,7 εκατ. ευρώ συνολικά, ή 390 ευρώ κατά μέσον όρο το καθένα. Για ένα στα δύο νοικοκυριά όμως, το αποτέλεσμα είναι μηδενικό και δεν θα πληρώσουν ούτε θα λάβουν πίσω φόρους.

pontos-news.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
ΛΑΡΙΣΑ: Κοσμοσυρροή στο λαϊκό προσκύνημα του σκηνώματος του Ιγνατίου- Ειδικά μέτρα

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι κάτι που προβλημάτιζε τους στενούς συνεργάτες του Μακαριστού Κυρού Ιγνατίου αφότου ήρθε το σκήνωμα στην Ελλάδα.

Close