Φουρνάτο Κατσικάκι με μάραθο και πατάτες
Μερίδες 10
Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Ψης 1 ώρα και 30΄
Υλικά
3 κιλά. Κατσικάκι φρέσκο και τρυφερό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (μπούτι η πλευρά)
2 μεγάλα ματσάκια Μάραθο
30 Αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
2 κιλά Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
4 σκελ. Σκόρδο
1 ½ φλ. Ελαιόλαδο
½ φλ. χυμό λεμόνι
4 κλαδάκια Φρέσκια Ρίγανη
Ξερή Ρίγανη
Αλάτι & Πιπέρι
Λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο
Διαδικασία
Γεμίζουμε ένα ταψί μας με μια στρώση μάραθα. Ανοίγουμε μια τρύπα σε κάθε κομμάτι κρέατος και τοποθετούμε από ένα κομμάτι σκόρδο. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα μεγάλο μπόλ κόβουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες και προσθέτουμε λεμόνι, ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Τις ανακατεύουμε. Και βάζουμε γύρω γύρω από το κρέας τις αγκινάρες και τις πατάτες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1 φλ. κρασί και ½ φλ. νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει και το βάζουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC αντιστάσεις και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 1-1½ ώρα. Μετά από 1 ώρα ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει και να μείνει με το λάδι. Σερβίρουμε ζεστό.
Γ.Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef
https://twitter.com/chef_ge
http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
A.M
Next Post
Τα σχόλια είναι κλειστά.