Φρικτά βασανιστήρια για τους Χριστιανούς στην Β.Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εδώ και 20 χρόνια φιγουράρει στην πρώτη θέση του καταλόγου των πιο επικίνδυνων χωρών για να ζει ένας Χριστιανός.
Οι πιστοί φυλακίζονται, βασανίζονται και εκτελούνται. Και μία νέα έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα παρουσιάζει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί.

Η έκθεση, που κυκλοφόρησε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Πρωτοβουλία για το Μέλλον της Κορέας βασίζεται σε 117 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019 και το 2020.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το διάστημα αυτό καταγράφηκαν:
244 περιστατικά αυθαίρετης σύλληψης
79 περιστατικά αναγκαστικής επιστροφής στη Βόρεια Κορέα από πρόσφυγες.
36 περιστατικά βασανιστηρίων ή συνεχόμενης σωματικής επίθεσης.
32 περιστατικά σεξουαλικής βίας ·
20 περιστατικά εκτέλεσης

Επίσης, όσες Χριστιανές κυοφορούν συχνά εξαναγκάζονται σε άμβλωση, ακόμα και με βίαιο τρόπο, ή αν η εγκυμοσύνη τους είναι προχωρημένη το μωρό δίνεται για υιοθεσία, προκειμένου να ξεφύγει από το «νοσηρό χριστιανικό περιβάλλον» (όπως τονίζουν οι αρχές).

Ακόμα κι αν οι Χριστιανοί καταφέρνουν να ξεφύγουν από τη Βόρεια Κορέα και να φτάσουν στην Κίνα, η κατάσταση είναι ακόμα επικίνδυνη. Σύμφωνα με την έκθεση έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 110 περιστατικά στα οποία οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούσαν να διώκονται και στην Κίνα χωρίς προφανή λόγο.
«Η έκθεση διαπίστωσε ότι αρκετοί Βορειοκορεάτες στην Κίνα δέχθηκαν φρικτή αντιμετώπιση, και πολλοί απελάθηκαν πίσω στη χώρας τους» τονίζεται.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Οι Βρετανοί «μπαίνουν στο παιχνίδι» των εξοπλιστικών

Οι Βρετανοί «μπαίνουν στο παιχνίδι» των φρεγατών

Close