“Φωτιά και τσεκούρι” Αμβρόσιου στον Τσίπρα: Μην πουλήσετε το όνομα της Μακεδονίας μας. Δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε φασίστες

Την μεγάλη χαρά του και την ακόμη μεγαλύτερη συγκίνησή του, εκφράζει με νέα παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος για το θαρραλέο διάβημα του ιερέως π. Γεωργίου από την Νιγρίτα προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξιο Τσίπρα για το Μακεδονικό ζήτημα.

Είναι μια ακόμη παρέμβαση Ιεράρχη μετά την εγκύκλιο του Μητροπολίτη Εδέσσης αλλά και του Μητροπολίτη Κίτρους παρακινώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που έρχονται.

Ο Ιεράρχης αντλεί την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στον πρωθυπουργό “τον άνθρωπο ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ επάνω του, τον ορκισμένο για την καταστροφή του Ελληνοχριστιανικού μας Πολιτισμού!” όπως τον χαρακτηρίζει. Δεν λείπουν μάλιστα και οι αιχμές για την διοικούσα Εκκλησία…

Όσον αφορά τα λεγόμενα του ιερέα σχολιάζει: “Μακάρι όλοι οι ιερείς μας να είχαν το θάρρος του πατρός Γεωργίου! Μακάρι κι’ εμείς οι Ιεράρχες, οι κορυφαίοι της Εκκλησίας, να είχαμε το θάρρος να πούμε κατά πρόσωπο στον άθεο Πρωθυπουργό, «ότι όχι μόνο η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλλά και η Ελλάδα είναι Μακεδονική!».

Μακάρι, επίσης, κι’ εμείς οι Ιεράρχες, οι κορυφαίοι της Εκκλησίας, να είχαμε το θάρρος να πούμε στον ακόρεστο για καταστροφή της Ελλάδος Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα τα λόγια του π. Γεωργίου: «Μην πουλήσετε λοιπόν το όνομα της Μακεδονίας μας, τουτέστιν την Ελλάδα μας! Μην μας υβρίζετε κ. Πρωθυπουργέ εσείς και η παρέα σας! Δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε φασίστες!!»”.

Στη συνέχεια συγχαίρει τον παπα-Γιώργη και προσυπογράφει τα λεγόμενά του.

Ακολουθεί το διάβημα του παπα-Γιώργη από τη Νιγρίτα προς τον κ. Τσίπρα:

“Αξιότιμε συνομήλικέ μου κ. Πρωθυπουργέ, εγώ ο κατά την γνώμη σας ανόητος

Αξιότιμε συνομήλικέ μου κ. Πρωθυπουργέ,εγώ ο κατά την γνώμη σας ανόητος έχοντας μελετήσει λίγο ιστορία αντιλαμβάνομαι ότι όχι μόνο η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλλά και η Ελλάδα είναι Μακεδονική. Από σας δεν περιμένω να τα γνωρίζετε…Όταν διδάσκονταν στο σχολείο σας τα μαθήματα αυτά και πολλά άλλα προφανώς κάνατε κατάληψη ή κοπάνα…

Θυμάστε; Τότε! Επί υπουργίας Κοντογιαννόπουλου και εξής…

Δεν το έχετε με τα γράμματα… Ελληνικά ή Αγγλικά…

Έχετε βέβαια το χάρισμα του λόγου, μα είναι κενό ουσίας! Όμως από τον κ. Κοτζιά τον επί των εξωτερικών μινίστρο σας περίμενα να ξέρει περισσότερα… Αδίκως…

Στο θέμα μας τώρα. Eκ της Μακεδονίας εκπορεύθηκαν οι πρόγονοι όλων σχεδόν των κατοίκων τουλάχιστον της σημερινής Ελλάδας. Η κάθοδος των Δωριέων είναι ουσιαστικά η κάθοδος των Μακεδόνων προς την Νότια Ελλάδα. Ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος το λέει αυτό και όχι εγώ!

Μην πουλήσετε λοιπόν το όνομα της Μακεδονίας μας, τουτέστιν την Ελλάδα μας! Μην μας υβρίζετε κε Πρωθυπουργέ εσείς και η παρέα σας! Δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε φασίστες!! Η συντριπτική πλειονοψηφία των πολιτών του κράτους μας είναι πιστοί στο Χριστό και Πατριώτες!

Η Ελληνική κοινωνία είναι ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί! Ήδη υπάρχουν μικροεκρήξεις… Απαράδεκτες, δεν το συζητώ! Αλλά το ηφαίστειο, όταν μαζεύει, εκτονώνεται, και δυστυχώς όποιον πάρει ο χάρος τότε!

Μην τον οργίζουμε λοιπόν τον λαό μας, που ευτυχώς ακόμη είναι πατροπαρά-δοτος! Φτάνει τόσο κακό που υπέστη! Δεν αντέχει άλλο.

Η έκρηξη που θα έρθει, αν συνεχίσετε τις προκλήσεις, θα είναι μεγάλη! Τέτοιες εκρήξεις τον κάθε άνθρωπο αλλά και όλη την κοινωνία την ευτελίζουν! Και δεν αξίζει η ευτέλεια στον Ελληνικό πολιτισμό και την αξιοπρέπεια!

Ξανασκεφτείτε το! Έχετε λίγο χρόνο ακόμα! Ας σας φωτίσει ο Θεός!

Αλλά ο Θεός ενεργεί στους πιστεύοντες και σε όσους Τον επικαλούνται.

Έχετε αποδείξει εσείς και η παρέα σας ότι δεν είστε μόνο οι περισσότεροι σαν τους προκατόχους σας, μια που η παρέα σας αποτελείται εκ των προκατόχων σας, μα είστε και από αυτούς χειρότεροι!

Λυπάμαι…”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Mεταστάθμευση τουρκικών Bayraktar TB2 με πυραύλους στην Α.Θράκη

Επιθετικές κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων φέρονται να υλοποιούνται κατά της ελληνο-τουρκικής παραμεθορίου με μεταστάθμευση τουρκικών εξοπλισμένων με πυραύλους μη...

Close