Χάστε κιλά αλλάζοντας τον τρόπο που πάτε στη δουλειά

 

bike1-thumb-large

Αν θέλετε να χάσετε κιλά ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πιο απλές και δωρεάν λύσεις εκτός από τα γυμναστήρια και τις δίαιτες.Αφήστε το αυτοκίνητό σας και πηγαίντε στη δουλειά με δημόσια μέσα μεταφοράς, το ποδήλατο ή ακόμα και με τα πόδια, αν φυσικά το γραφείο δεν είναι πολύ μακριά από το σπίτι.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, με επικεφαλής τον δρ. Άνταμ Μάρτιν, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology and Community Health», μελέτησαν στοιχεία για περίπου 4.000 άτομα, συσχετίζοντας τις συνήθειες μετακίνησης τους με το βάρος τους σε βάθος διετίας.

Διαπιστώθηκε ότι όταν κάποιος εγκαταλείπει το αυτοκίνητο για χάρη των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, προκειμένου να πάει στη δουλειά του, τότε μετά από δύο χρόνια θα σημειωθεί μείωση στο δείκτη σωματικής μάζας του (αναλογία βάρους σε κιλά προς τετράγωνο ύψους σε μέτρα) κατά 0,32 κιλά ανά μέτρο στο τετράγωνο, πράγμα που ισοδυναμεί με περίπου ένα κιλό για ένα άτομο μέσου ύψους.

Όσο πιο μακριά είναι η δουλειά κάποιου από το σπίτι του, οπότε θα χρειασθεί περισσότερο χρόνο για να μετακινηθεί χωρίς το αυτοκίνητο, τόσο σημαντικότερο είναι το όφελος. Έτσι, υπάρχει μέση απώλεια βάρους 2,25 κιλών/μέτρο στο τετράγωνο για τις μετακινήσεις άνω των 30 λεπτών, πράγμα που αντιστοιχεί σε αδυνάτισμα της τάξης των επτά κιλών για έναν μέσο άνθρωπο.

Αντίστροφα, όπως διαπιστώθηκε, αν κανείς σταματήσει τις εναλλακτικές μετακινήσεις και προτιμήσει το αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του, τότε το μέσο άτομο θα παχύνει κατά ένα κιλό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Απαλλαχτείτε από τα σημάδια που αφήνουν τα δαχτυλίδια.
Απαλλαχτείτε από τα σημάδια που αφήνουν τα δαχτυλίδια.

Κάποια δαχτυλίδια αφήνουν σημάδια στα δάχτυλα και είναι

Close