Χάστε κιλά με….πίτσα

Ίσως είναι τα καλύτερα νέα που θα ακούσετε μέσα στην εβδομάδα: Αποδεικνύεται επιστημονικά ότι η πίτσα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος!

Δεν μιλάμε φυσικά για την καθημερινή διατροφή. Αλλά σύμφωνα με το περιοδικό Men’s Health, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως μετά από δύο εβδομάδες δίαιτας ή -έστω- προσεκτικής διατροφής, οι άνθρωποι στους οποίους επιτρέπεται μια «ημέρα παρασπονδίας» ή αλλιώς «ημέρα απατεωνιάς» ανά εβδομάδα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουν στη δίαιτά τους και να την συνεχίσουν για μεγαλύτερο διάστημα, χάνοντας έτσι βάρος.

Η έρευνα δεν κάνει λόγο μόνο για πίτσα κατά την «ημέρα παρασπονδίας», αλλά για οποιαδήποτε τροφή σας κάνει κέφι, ακόμη και για donuts!

«Το κλειδί είναι να  ορίζεις μια συγκεκριμένη μέρα για να «σπάσεις τον κανόνα»

Η ιατρός που συνέταξε την έρευνα, Rita Coelho do Vale, είπε στο περιοδικό: «Το κλειδί είναι να προγραμματίζεις και να ορίζεις μια συγκεκριμένη μέρα για να «σπάσεις τον κανόνα». Κι αυτό γιατί αν υποκύψεις σε μια στιγμιαία παρόρμηση να φας πίτσα ή donut μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς ότι ακύρωσες την δίαιτά σου, κι έτσι να την εγκαταλείψεις οριστικά».

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως κατά την «ημέρα απατεωνιάς» μπορείς να φας απεριόριστες ποσότητες πίτσας, γιατί τότε όντως θα έχεις καταστρέψει τις προηγούμενες θυσίες σου. Ενα-δύο κομμάτια όμως, είναι απολύτως επιτρεπτά

 

ΠΗΓΗ:tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μην ξεχνάτε τον μεσημεριανό ύπνο αν πάσχετε από υπέρταση
Μικρά μυστικά για καλύτερο ύπνο το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν ευκαιρίες να μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους από τις δραστηριότητες ρουτίνας σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Close