Χίος : Φυλετικός πόλεμος στη Μόρια της Λέσβου – Σύροι εναντίον Αφγανών

Χίος

Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν καθόλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας στο hotspot της Μόριας, ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών και προσφύγων.

Ο πολύμηνος εγκλεισμός περίπου 3.500 ανθρώπων σε υποδομές που «δεν σηκώνουν» περισσότερους από 2.000 οδηγεί σε εθνικιστικές διαφορές και συγκρούσεις.

Όλα ξεκίνησαν, περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, από τον χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων.

Όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν που με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες, όπως οι Ιρακινοί.

Κατά τις συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένας οικίσκος – κοντέινερ, τραυματίσθηκαν πολλά παιδιά από τα οποία πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Περίπου 40 διέφυγαν στα γύρω κτήματα ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης και η Αστυνομία όλη νύχτα προσπαθούσε να τα βρει.

Οι συγκρούσεις αργότερα επεκτάθηκαν και σε άλλους χώρους του hotspot. Πολλοί τραυματίστηκαν και δύο από τους τραυματίες χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο.

Περίπου στις 4 το πρωί και έπειτα από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε.

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πνευματικός και Πατέρας!
Πνευματικός και Πατέρας!

Πνευματικοί υπάρχουν πολλοί. Μέσα στην ποικιλία των χαρισμάτων ο Θεός έδωσε το χάρισμα της πνευματικότητας μέσα από μία σχέση πατρότητας.

Close