Χαλκίδα: Με λαμπρότητα η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Εκκλησιαστική Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό Ίδρυμα του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος, το οποίο τελεί υπό την Διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

 

Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την πληθωρική συμμετοχή ευσεβών πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, αφού η Πανήγυρις αυτή αποτελεί πόλο έλξης πολλών Χαλκιδέων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Γ΄ Λυκείου κ. Παναγιώτη Λέντερη και συνεχάρη τον ίδιο για την επιμέλειά του και τον Διευθυντή του Ιδρύματος για την φροντίδα του υπέρ των τροφίμων του Ιδρύματος, που αντικατοπτρίζεται στης μαθητικές και σπουδαστικές επιτυχίες τους.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, ανά τας οδούς της περιοχής.

Ανήμερα της πανηγύρεως της Ζωοδόχου Πηγής, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επισκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την συμμετοχή Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Πανηγυρίζει αγάλλεται το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικήτα για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Ευμενίου του νέου

Πανηγυρίζει και αγάλλεται το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικήτα του Αχεντριά

Close