Χαοτική η κατάσταση στα νησιά λόγω προσφυγικού – Διαμαρτυρία των κατοίκων της Χίου κατά νέων οικισμών μεταναστών

Με κάθε νόμιμο τρόπο οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω του φαινομένου  της παράνομης μετανάστευσης το οποίο έπειτα από σχεδόν 25 χρόνια διαρκούς εξέλιξης έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Την σκυτάλη πήραν οι κάτοικοι της Χίου και συγκεκριμένα του Χαλκειού, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση τα ξημερώματα της Δευτέρας προκειμένου να αποτρέψουν την προγραμματισμένη μεταφορά οικίσκων.

Παράλληλα, αντιδράσεις εκφράζονται και για τις εργασίες επισκευής της περίφραξης της ΒΙΑΛ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει, καθώς σε πολλά σημεία περιμετρικά έχουν ανοίξει δίοδοι με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να ελεγχθεί η είσοδος και η έξοδος παράνομων μεταναστών από τον χώρο.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου συνολικά παραμένουν 17.000  παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι περισσότεροι από τους οποίους εντός των ΚΕΠΑ, σε Λέσβο 7.370 άτομα, Χίο 2.029 άτομα, Σάμο 2998 άτομα, Λέρο 800 άτομα και Κω 874 άτομα. Συνολικά τις τελευταίες τρεις ημέρες έφτασαν στα Ελληνικά νησιά 100 στη Λέσβο, 48 στη Σάμο αλλά και 76 στις Οινούσσες, όπου δεν υπάρχει χώρος παραμονής.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
«Η ζωή και ο θάνατος αγωνίζονταν επί 19 συνεχείς ώρες»

Το συγκλονιστικό γράμμα του Έλληνα καπετάνιου που έπεσε σε τυφώνα στον Ειρηνικό

Close