Χαρδαλιάς: Τέλος στα ρεβεγιόν – Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί

Έκκληση στους Θεσσαλονικείς να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε «να μην υπάρξει πισωγύρισμα» και αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχιακό μέγαρο.

«Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο. Μπορεί να μειώνονται τα κρούσματα, αλλά δεν μειώνονται οι αριθμοί των ασθενών στις ΜΕΘ. Κάνω σύσταση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη. Να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις μέχρι τον εμβολιασμό, ώστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός πρόθεσε ότι η κινητικότητα τις μέρες των γιορτών μπορεί να κοστίσει και όπως όλοι θα πρέπει να παραμείνουμε «σε συναγερμό και επαγρύπνηση». Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουνε ρεβεγιόν, στις 10 η ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία και πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε δύσκολες τις 7 εβδομάδες του lockdown που διήνυσε η Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι η πόλη, με την ανακοίνωση των σημερινών κρουσμάτων, κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται πίσω μας, ο δρόμος είναι μακρύς, οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να φέρει τη Θεσσαλονίκη, στον μαύρο Νοέμβρη», τόνισε ο κ. Ζέρβας. Παράλληλα, ο δήμαρχος, στη διάρκεια της σύσκεψης, επισήμανε στον υφυπουργό την ανάγκη να γνωρίζουν οι δήμαρχοι τα επιδημιολογικά στοιχεία. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσουν οι υπηρεσίες του δήμου στον εμβολιασμό.

Στη συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Σπυρίδωνας Βαρσάμης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Δαγκλής και Βασίλης Μωυσίδης.

Τέλος, ο κ. Νίτσας, σε δηλώσεις του, ζήτησε από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να απόσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.

Τζιτζικώστας: «Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή»

Την εκτίμηση ότι «βρισκόμασε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή» έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

«Ενημερωθήκαμε από τον Νίκο Χαρδαλιά για την επιδημιολογική εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας και για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος επισήμανε ότι «πράγματι υπάρχει μια βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα, και στα κρούσματα, αλλά και στις αναλύσεις των λυμάτων που κάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι «βρισκόμαστε για την ακρίβεια σήμερα στο σημείο που βρισκόμασταν στις 26 Οκτωβρίου με ακριβώς τα ίδια κρούσματα, ακριβώς το ίδιο φορτίο στα λύματα». Ωστόσο, τόνισε, ότι η διαφορά «είναι ότι δεν έχουμε τα ίδια κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με εκείνα που είχαμε στις 26 Οκτωβρίου, άρα, εάν υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος όχι να φτάσουμε στα όριά του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά να το ξεπεράσουμε κατά πολύ».

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. «Παρ’ ότι η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε τις γιορτές που έρχονται να χαλαρώσουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να ακολουθήσουμε πιστά τις εισηγήσεις των ειδικών και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε εδώ να συνεχίσουμε την δουλειά που κάναμε όλους τους προηγούμενους δέκα μήνες συνδράμοντας το έργο των αρμοδίων για τη διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και στην υγεία και στην οικονομία» πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κορονοϊός: Συναγερμός για τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν ανιχνεύσει συνολικά

Close