Ταξιδιωτικοί προορισμοί: Πάμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη

 

Η Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μεγάλη πόλη, με πάνω από 1 εκατ. κατοίκους, είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας.

Βρίσκεται σε μια εύφορη γη που αναπτύσσεται γύρω από τα ποτάμια Αξιό, Γαλλικό και Λουδία, τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, αλλά και τις θάλασσες του Θερμαϊκού και του Στρυμονικού Κόλπου.

Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και στην περιοχή υπάρχουν ίχνη ζωής από εκείνη την εποχή. Την πόλη ίδρυσε το 315 π.Χ. ο βασιλιάς των Μακεδόνων Κάσσανδρος, γιος του στρατηγού Αντίπατρου που άφησε σαν επιμελητή στην Μακεδονία ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν τόλμησε τη μεγάλη εκστρατεία του στην Ασία.

Ο Κάσσανδρος, αφού κυριάρχησε στη μάχη των διαδόχων, παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Θεσσαλονίκη, και ίδρυσε προς τιμήν της την πόλη, ενώνοντας 26 μικρούς οικισμούς, που υπήρχαν εκεί γύρω.

 

 

 

 

Σύμβολο της πόλης είναι ο Λευκός Πύργος. Δεσπόζει στην παραλία και φιλοξενεί τώρα, ως μουσείο, θαυμάσιες συλλογές που αφορούν την βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης. Κτίστηκε το 1500 μ.Χ. περίπου και ήταν μέρος του αμυντικού συστήματος της πόλης.

Το σύγχρονο στοιχείο της πόλης αναμειγνύεται αρμονικά με την ιστορία, όπως αυτή αποτυπώνεται στους αρχαιολογικούς χώρους, στις βυζαντινές της εκκλησίες, στα ενδιαφέροντα μνημεία της.

 

 

 

 

Η πόλη σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ ιδιαίτερα το βράδυ αποκτά ένα άλλο χρώμα, καθώς η πόλη είναι γνωστή για την ποιοτική της ψυχαγωγία.

Περπάτημα στο κέντρο για ψώνια, βόλτα στην παραλία και στα Κάστρα και φαγητό στα φημισμένα μεζεδοπωλεία της στην αγορά ή την Παλιά Παραλία και επίσκεψη στα μουσεία της είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας για να γνωρίσετε από κοντά την Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγες ώρες.

 

 

 

Κι όλα αυτά, με χαλαρούς ρυθμούς, αφού οι μετακινήσεις στο κέντρο είναι εύκολες λόγω των μικρών, σχετικά, αποστάσεων.

newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τα 4 πράγματα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά πριν γίνουν 5 ετών
Τα 4 πράγματα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά πριν γίνουν 5 ετών

Χωρίς αμφιβολία, πριν πάει το μικρό σας νηπιαγωγείο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρει ώστε να είναι προετοιμασμένο για...

Close