Χειροπέδες για εμπόριο ναρκωτικών στο δεξί χέρι του Σώρρα στις ΗΠΑ

Υπαρχηγός του Αρτέμη Σώρρα είναι ο Ελληνοαμερικανός γιατρός, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη από τις ομοσποδνιακές Αρχές στις ΗΠΑ για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, ο ομογενής γιατρός έχει κερδίσει περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία προέρχονται από τις επισκέψεις των ασθενών του, στους οποίους χορηγούσε συνταγές του φαρμάκου οξυκωδόνη (oxycodone) και εισέπραττε 150 δολάρια τη φορά.

H οξυκωδόνη, σύμφωνα πάντα με το σχετικό ανακοινωθέν των αμερικανικών Αρχών, είναι ναρκωτικό οπιοειδές, έντονα εθιστικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων.

Το δημοσίευμα

Ο περιφερειακός γενικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιφέρειας της Νότιας Νέας Υόρκης, Πριτ Μπαράρα, ο Τζέιμς Χαντ, ειδικός πράκτορας προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διώξεων Ναρκωτικών για τη Νέα Υόρκη (Special Agent in Charge of the US Drug Enforcement Administration’s New York Division), ο Τζέιμς Ο’ Νιλ, αστυνομικός διευθυντής (Commissioner of the New York City Police Department) και η Μαρία Βούλο, προϊσταμένη της Υπηρεσίας Οικονομικών της πολιτείας της Νέας Υόρκης «ανακοίνωσαν τη σύλληψη του ιατρού με άδεια από την Πολιτεία, ο οποίος έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνης (oxycodone), συνολικά 2,4 εκατομμυρίων χαπιών, σε περίοδο πέντε ετών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο 69χρονος ομογενής γιατρός διατηρεί ιατρεία στην Τζαμέικα και στην Αστόρια όπου βάσει του κατηγορητηρίου φέρεται να εξέταζε κάθε πέντε λεπτά από έναν ασθενή.

Υπήρχαν περιπτώσεις, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, που την ίδια ώρα και στο ίδιο δωμάτιο εξέταζε πολλαπλούς ασθενείς και στη συνέχεια τους έγραφε συνταγή για τη λήψη των χαπιών οξυκωδόνης τα οποία και προμηθευόταν από διάφορα φαρμακεία.

Σύμφωνα πάντοτε με το ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης και την ένορκη κατάθεση του ειδικού πράκτορα της Υπηρεσίας Διώξεως Ναρκωτικών (DEA) Τζέιμς Μάνικ, ο γιατρός στη διάρκεια των «επισκέψεων ασθενών», έκανε έναν απλό, επιπόλαιο χειρισμό του σώματος όπως περιστροφή του χεριού ή του ποδιού του ασθενή, είχε μία σύντομη ή διόλου συνομιλία με τον φερόμενο «ασθενή» και στη συνέχεια έγραφε συνταγή στον ασθενή για μεγάλη ποσότητα οξυκωδόνης, συχνά 120 χάπια των 30 milligram.

Μεταξύ του Ιανουαρίου του 2011 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, ο γιατρός έγραψε περί τις 17.000 συνταγές οξυκωδόνης στη μία από τις κλινικές του, με αποτέλεσμα τη διανομή σχεδόν 2,4 εκατ. χαπιών η αξία των οποίων στο δρόμο υπολογίζεται τουλάχιστον στα 48 εκατομμύρια δολάρια.

Σε πάνω από 200 περιπτώσεις έγραψε 30 ή περισσότερες συνταγές για χάπια οξυκωδόνης των 30 milligram σε μία ημέρα.

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η σιωπή σκεπάζει το μαρτύριο του πονεμένου

Η σιωπή συντροφεύει τις μεγάλες ώρες των αγίων, τις ιερές ώρες της περισυλλογής, της αυτοσυγκέντρωσης, της αυτομεμψίας, της μελέτης, της...

Close