Χημικός πόλεμος στα προάστια του Κιέβου!

Πέφτουν σαν τις μύγες τα τουρκικά Bayraktar

-Οι εθνικιστές του Δεξιού Τομέα χρησιμοποιούν άμαχους σαν ανθρώπινες ασπίδες-Πολιορκείται η Μαριούπολη
Οι ουκρανικές μονάδες χρησιμοποιούν μαζικά πυρομαχικά γεμάτα φώσφορο κοντά στο αεροδρόμιο Γκοστόμελ στα προάστια του Κιέβου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι η χρήση τέτοιων πυρομαχικών απαγορεύεται από το τρίτο πρωτόκολλο της Σύμβασης του ΟΗΕ του 1980 για τα όπλα.

Είπε επίσης ότι η ομάδα των στρατευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, με την υποστήριξη πυρός από τον ρωσικό στρατό, έχει προχωρήσει 56 χιλιόμετρα και αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς την επίθεση. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ντονιέτσκ προχώρησαν άλλα τρία χιλιόμετρα και έθεσαν τον έλεγχο στα χωριά Anadol και Andreevka. Ολοκληρώνουν την ήττα των εφέδρων της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας «Βοστόκ» των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.
«Ταυτόχρονα, στη Μαριούπολη, αποσπάσματα εφόδου του «Δεξιού Τομέα» τρομοκρατούν πολίτες. Τοποθετούν τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό σε κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποιούν τον τοπικό πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

«Στο Σεβεροντονιέτσκ, στην περιοχή Λουγκάνσκ, εθνικιστές, ενεργώντας ως αποσπάσματα μπαράζ, υπό την απειλή εκτέλεσης διοικητών, προσπαθούν να σταματήσουν τις υποχωρούσες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να τις αναγκάζουν να συνεχίσουν την αντίσταση. Τέσσερις αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν από εθνικιστικά αποσπάσματα», είπε ο ίδιος.

Η Ρωσία ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση για την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζικοποίηση» της Ουκρανίας την Πέμπτη μετά από επίσημο αίτημα για βοήθεια από τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ για την αντιμετώπιση των αδιάκοπων ουκρανικών επιθέσεων. Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Πούτιν κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να ξεσηκωθούν και να πάρουν την εξουσία από τις σημερινές αρχές της χώρας.

Τρία τουρκικής προέλευσης ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-2 καταρρίφθηκαν στα προάστια του Τσερνίγκοφ και μια συστοιχία αεράμυνας S-300 τέθηκε εκτός λειτουργίας στην περιοχή της πόλης Κραματόρσκ κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε επιπλέον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας την Κυριακή.

Έξι άλλα συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων Buk M1 και Osa, καθώς και 56 σταθμοί ραντάρ, καταστράφηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Κυριακής, είπε ο Κονασένκοφ.

Περίπου 1.067 αντικείμενα της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων 254 τανκς και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, 31 αεροσκάφη που καταστράφηκαν στο έδαφος, 46 βαρέα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 103 πυροβόλα και όλμοι, είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

Τα ρωσικά στρατεύματα υπέστησαν απώλειες, συμπεριλαμβανομένων νεκρών και τραυματιών, είπε ο Κονασένκοφ. Αυτά είναι «πολλές φορές» χαμηλότερα από αυτά των ουκρανικών εθνικιστικών σχηματισμών και αυτά του τακτικού ουκρανικού στρατού, πρόσθεσε. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε συγκεκριμένα στοιχεία για τα θύματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ έχουν προχωρήσει έξι χιλιόμετρα, απελευθερώνοντας τους οικισμούς Nizhneye, Granitnoe και Gnutovo, ενώ οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ έχουν προχωρήσει τέσσερα χιλιόμετρα με ρωσική υποστήριξη πυροβολικού.

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Δυο μοναχοί συνομιλούσαν για τη σωτηρία…

Η ψυχή μου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη σκέψη ότι κάποιος θα χαθεί αιώνια. Νομίζω πως ο Κύριος θα...

Close