Χιλιάδες κόσμου στην τελετή Μύρου του Αγίου Δημητρίου

Χρήστος Καναρόπουλος
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στην αγιοτόκο και αγιοτρόφο Θεσσαλονίκη, κορυφώθηκαν οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, με την τελετή του καθαγιασμού του Αγίου Μύρου.
Η αθρόα προσέλευση των πιστών, επιβεβαίωσε την ανάγκη των ανθρώπων για την εναπόθεση των προβληματισμών τους στον θαυματουργό στρατιώτη και Μάρτυρα του Χριστού, Άγιο Δημήτριο.
Σύσσωμη η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, Ιερός Κλήρος και Λαός έλαβαν μέρος στη μοναδική αυτή στιγμή κατά την οποία τελείται η μυστηριακή αυτή Ακολουθία, γεμάτη ιστορικά βιώματα, συμβολισμούς, αγώνες, θυσίες και εναπόθεση ελπίδων.
Ο Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος λαμβάνοντας τις ικεσίες των προστρεχόντων σε αυτόν, δίνει τη δική του ευλογία με την από αιώνες προσφορά του θαυματουργού του Μύρου.
Της ακολουθίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συμπαραστατούμενοι από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος ξεκλείδωσε την Λάρνακα του Μεγαλομάρτυρος και το μύρο του Αγίου πλημμύρισε τον Ιερό Ναό με τους πιστούς να παρακολουθούν με δέος και ευλάβεια την Τελετή και να περιμένουν με υπομονή για να λάβουν το μύρο, με τον Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης να εύχεται ο Άγιος να πρεσβεύει και βοηθά το Έθνος των Ελλήνων και τους απανταχού Έλληνες της γης, με τους πιστούς να ξεσπούν σε έντονα χειροκροτήματα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί, μετά τη Θείας Λειτουργία Κλήρος και Λαός αποχειρέτησαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών καθώς και τον Τίμιο Σταυρό εκ του Παναγίου Τάφου, προερχόμενα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και τα οποία λάμπρυναν με την ευλογημένη παρουσία τους τους φετινούς λαμπρούς εορτασμούς υπό τη μέριμνα και φροντίδα του Προϊσταμένου του Ιστορικού Ναού Παν. Αρχ. π. Δαμασκηνού Πέτικα και την συνεργατών του.
romfea.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΕΚΤΑΚΤΟ:Λευκός Πύργος και Μικρολίμανο ξεπουλιούνται στο υπερταμείο,και όχι μόνον αυτά!

ΕΚΤΑΚΤΟ:Λευκός Πύργος και Μικρολίμανο ξεπουλιούνται στο υπερταμείο,και όχι μόνον αυτά!

Close