Χιλιάδες λαού στον λαμπρό εορτασμό για τον Αγιο Διονύσιο

Την κυριόνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Διονυσίου εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και, στις 8.30πμ, τελέστηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του έχοντος τα πρεσβεία αρχιερωσύνης Μητροπολίτου Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου συγχοροστατούντος εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, οι Μητροπολίτες Ζάμπιας Ιωάννης, Αξώμης Δανιήλ και οι Επίσκοποι Χριστιαννουπόλεως Προκόπιος και Ωλένης Αθανάσιος.

Με την καθιερωμένη λιτανεία του Σεπτού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, σε ολόκληρη την πόλη υπό τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών να τη συνοδεύουν κορυφώθηκαν με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός Σταυρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος και Επιχειρηματικότητας Δ. Μπάστας, ο Δήμαρχος Παυλος Κολοκοτσάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πολιτευτές και οι τοπικές στρατιωτικές Αρχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σκοπιανό: Στη φόρα ο ρόλος Ντιμιτρόφ από το 2008 – Οι αποκαλύψεις «τινάζουν» στον αέρα την Ελληνική Κυβέρνηση

Σε αποκαλύψεις φωτιά θα προχωρήσει σήμερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Τα Wikileaks έδωσαν στο φως της δημοσιότητας νέα έγγραφα, που τινάζουν στον...

Close