Χριστιανική αλληλεγγύη: Η Ελληνoρθόδοξη Εκκλησία στο Χιούστον διαθέτει την περιουσία της και γίνεται κέντρο εθελοντισμού

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον διέθεσε ολόκληρη την περιουσία της αλλά και τους χώρους της στην πόλη του Χιούστον από την αρχή του καταστροφικού χτυπήματος του τυφώνα Harvey στην περιοχή.

Οι πρώτοι διασώστες και τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης χρησιμοποίησαν τα κτίρια και το χώρο στάθμευσης ως βασικό σημείο στάσης για επιχειρήσεις διάσωσης σε όλη τη γύρω περιοχή.

Ευτυχώς, η ίδια η δομή της εκκλησίας δεν υπέστη ζημιά και ακόμη πολλώ δε μάλλον ευτυχώς, ολόκληρη η κοινότητα, με επικεφαλής τον ενοριακό ιερέα τους π.Λουκά Πάλμπις βρήκε τη δύναμη να προσφέρει εθελοντική βοήθεια.

Πολυάριθμες οικογένειες της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου εκτοπίστηκαν από πλημμύρες και δεκάδες άλλοι που ήταν ασφαλείς αποδείχτηκαν σημαντικοί αρωγοί στη διάσωση και την παροχή καταφυγίου σε άλλους της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας, καθώς και άγνωστους που χρειάζονταν καταφύγιο.

Δεκάδες εμφανίστηκαν στο πολιτιστικό κέντρο της εκκλησίας για να συσκευάσουν δέματα υγιεινής για τους ανθρώπους που ζουν σε καταφύγια.Το βράδυ του Σαββάτου, ο π. Λουκάς από τη σελίδα του στο Facebook έστειλε ένα μήνυμα ευχαριστίας και επαίνους για την ανταπόκριση της κοινότητας του.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πατέρας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: Το Θαύμα του Αχειροποιήτου Σταυρού! (βίντεο μαρτυρία)

Στις 17 Φεβρουαρίου 1929 ο μακάριος Γέροντας , φύτευσε δένδρα στο αγροκήπιο βοηθούμενος από τα μικρά αρνάκια του Χριστού, της...

Close