Χριστούγεννα 2020: Τα σενάρια για το άνοιγμα των Εκκλησιών

Την χρυσή τομή για το άνοιγμα των Εκκλησιών κατά τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και των υπολοίπων Εορτών (Άγιος Βασίλειος – Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια) αναζητεί η Ελλαδική Εκκλησία.
Ηδη, το απόγευμα της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου υπήρξε μια πρώτη – τηλεφωνική επαφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με σκοπό την αναζήτηση μιας ευρείας λύσης για τον εορτασμό των “διαφορετικών” Χριστουγέννων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αρκετοί Ιεράρχες κατέστησαν σαφές ότι διαφωνούν με τις κλειστές Εκκλησίες για την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ χθες έγινε επίσης γνωστή και η επιστολή 180 χριστιανικών σωματείων, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όλους τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες της Ελλαδικής επικράτειας, με την οποία εγκάλεσαν και κατηγόρησαν την Πολιτεία για το γεγονός ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τις βιολογικές ανάγκες των ανθρώπων και των ζώων, ενώ αδιαφορεί για το πνεύμα, τις ανάγκες της ψυχής των πολιτών της.

Τα σενάρια για το άνοιγμα των Εκκλησιών – Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια
Στα σενάρια που εξετάζονται, για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς (του Αγίου Βασιλείου) αλλά και την παραμονή και την ημέρα των Θεοφανείων είναι να πραγματοποιηθούν περισσότερες λειτουργίες με ανώτατο όριο τους 50 πιστούς στις Εκκλησίες. Βέβαια, ο αριθμός των πιστών κατα πασα πιθανότητα θα διαφοροποιηθεί και αυτό διότι αναμένεται να κριθεί ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε ναού. Δηλάδη, οι μικρότεροι ναοί θα έχουν και λιγότερους από 50 πιστούς.

Ωστόσο, ο αριθμός των λειτουργιών θα βρίσκεται στην κρίση του εκάστοτε Μητροπολίτη.

Αναφορικά με τα Θεοφάνεια, ως πιθανό σενάριο εξετάζεται η ρίψη του Σταυρού στην κολυμπήθρα με την τελετή του Αγιασμού να τελείται εντός των Ιερών Ναών.

Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων για το τι θα γίνει τελικά με τις Εκκλησίες την περίοδο των εορτών!

Δημήτρης Βούκιας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ Σεραφείμ
Στο νοσοκομείο ο Καστορίας Σεραφείμ με κορωνοϊό

Θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη

Close