Ψηλά τα χέρια, κάτω τα μαχαίρια. Έγινε Θαύμα!

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μακάρι να αναφωνήσουμε και εμείς αυτές τις στιγμές που η Πατρίδα μας δεν είναι απλώς στην χειρουργική κλίνη αλλά στον Προκρούστη των τοκογλύφων και των τούρκων.

«Ψηλά τα χέρια. Κάτω τα μαχαίρια.»

Βλέπετε ότι το αδιέξοδο πάντα λύνεται με ΘΑΥΜΑ.

Αρκεί να το καταλαβαίνει κάποιος.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ είναι έκφανση της Άφατης Φιλανθρωπίας του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ στην πεπερασμένη ανθρώπινη ζωή με σκοπό την ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

«—Ψηλά τα χέρια. Κάτω τα μαχαίρια. Απόψε έγινε θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους στην Πολυκλινική!

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟΝ ΘΑΥΜΑ

Στην Πολυκλινική των Αθηνών

Το θαύμα έγινε εις τον Κων/τίνον Λιβαδάν, υπάλληλον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν ήτανε νέος. Ιδού πώς το περιγράφει:

«Τον Ιανουάριο του 1931 ενοσηλευόμην στην Πολυκλινικήν Αθηνών με απόστημα εις το ήπαρ. Επί τεσσάρας εβδομάδας με εβασάνιζε ο πυρετός. Είχαν νυχθημερόν 38-40 βαθμούς και πόνους φοβερούς. Απεφασίσθη να γίνη εγχείρισις.

Ήταν παραμονή του Αγίου Χαραλάμπους 9 Φεβρουαρίου του 1931. Το εσπέρας και ενώ ευρισκόμην ένεκα του μεγάλου πυρετού εις λήθαργον και εξαντλητικήν κατάστασιν, βλέπω να εισέρχεται ένας ιερωμένος μεγαλοπρεπής με μακρυά γενειάδα. Επλησίασε εμένα και όχι τον απέναντί μου ασθενή, που χαροπάλευε από περιτονίτιδα. Μου εθώπευσε το κεφάλι και μου είπε: «Μη φο­βάσαι… Αύριο θα είσαι τελείως καλά. Είσαι καλό παιδί».

Ερώτησα, όταν έφυγε, την ευρισκομένην κοντά μου και τελούσαν χρέη νοσοκόμου Μοναχήν Ευανθίαν, ποιος ήτο ο Κληρικός, που ήλθε;

—Δεν είδα κανένα Κληρικό, είπε εκείνη.

Της εξιστόρησα κατόπιν το συμβάν. Σταυροκοπήθηκε και μου είπε:

—Αύριον είναι του Αγίου Χαραλάμπους, θα είσαι καλά.

Έπεσα κατόπιν εις βαθύτατον ύπνον. Ο πυρετός από την ώραν εκείνην άρχισε να κατεβαίνη. Το πρωί ήμην απύρετος, τελείως καλά και χωρίς πόνους στο ήπαρ. Το πρωί με εξήτασαν ο χειρούργος καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος και ο αδελφός του Ανδρέας, παθολόγος, να κανονίσουν τα της εγχειρίσεώς μου. Ερευνούσαν και αναζητούσαν δια της ψηλαφίσεως το απόστημα, αλλά δεν το εύρισκον, ούτε την σκλήρυνσιν και την διόγκωσιν (οκτώ δακτύλων) του ήπατος. Το ήπαρ ήτο φυσιολογικόν!

Η Μοναχή εξιστόρησε εις τους Καθηγητάς το νυκτερινό συμβάν. Μου δείξανε και την Εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, την οποίαν ανεγνώρισα. Ήταν ο ίδιος που είχα ιδή. Οι καθηγηταί κατάπληκτοι ανεφώνησαν:

—Ψηλά τα χέρια. Κάτω τα μαχαίρια. Απόψε έγινε θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους στην Πολυκλινική!

Αργότερα και μετά παρέλευσιν ετών έμαθα, ότι ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ιατρός των λοιμωδών νόσων, όπως ήταν και η ιδική μου».

Κ. ΛΕΙΒΑΔΑΣ http://www.impantokratoros.gr/root.el.aspx

Η ΕΛΛΑΔΑ σήμερα είναι μια σκέτη ΔΙΑΠΥΗΣΗ από φλεγμονώδη αποστήματα και ψάχνει εναγωνίως για χειρούργο με ελαφρύ χέρι.

Μετά τα « ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΥΑ» που περνάμε   μπορεί να μας επισκεφτεί …μέσα από πολιτικές-οικονομικές και γεωπολιτικές συγκυρίες.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/02/%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%89-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%b8.html#ixzz4Yc4I5RqH

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
turkish-armata
Σκυλί που «γαβγίζει» στην Ελλάδα η Τουρκία: Χωρίς τεθωρακισμένα στον Έβρο (λόγω Συρίας) και με διαλυμένο Ναυτικό (λόγω πραξικοπήματος) στο Αιγαίο

Η Τουρκία εκτοξεύει απειλές, ακόμη και για πόλεμο με την Ελλάδα, αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς νησιών...

Close