Όπου Σταυρός, εκεί το Φως!

-Αγωνιούμε για την Αγάπη και παντού οι άνθρωποι αυτήν αναζητάμε. Συνάπτουμε φιλίες πρόσκαιρες, ίσα- ίσα να εξυπηρετούν εφήμερες ανάγκες. Άμεσο αποτέλεσμα είναι στην πρώτη δυσκολία να φεύγουμε, να δηλώνουμε πως αδυνατούμε….

 

Ο Κύριος πάνω στον Σταυρό συγχώρεσε τους σταυρωτές Του. Μάλιστα τους δικαιολόγησε: «δεν ξέρουν τι κάνουν» είπε. Ο Χριστός δεν κράτησε ποτέ κακία σε κανέναν, κάθε άλλο. Αντ’ αυτού το γένος των ανθρώπων Του πρόσφερε Σταυρό.

Έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Μας χαρίζουν Αγάπη κι εμείς γυρνάμε την πλάτη. Μας δίνουν ζωή κι εμείς επιμένουμε στον θάνατο που καθ’ ημέρα διαλέγουμε. Και πίσω από τον κάθε καθημερινό θάνατο, την κάθε αμαρτία, την κάθε απομάκρυνση δηλαδή απ’ τον Θεό, βασιλεύει η σιωπή του θανάτου, του βιολογικού -που φοβόμαστε όλοι- και για χάρη μας ο Χριστός πάνω στον Σταυρό ενίκησε.

Αγωνιούμε για την Αγάπη και παντού οι άνθρωποι αυτήν αναζητάμε. Συνάπτουμε φιλίες πρόσκαιρες, ίσα- ίσα να εξυπηρετούν εφήμερες ανάγκες. Άμεσο αποτέλεσμα είναι στην πρώτη δυσκολία να φεύγουμε, να δηλώνουμε πως αδυνατούμε. Έτσι διαλύουμε τα πάντα: οικογένειες, φιλίες ακόμα και τη σχέση με τον ίδιο τον Θεό. Ο Θεός δεν θέλει όμως τα ανταλλάγματα των ανθρώπων, ούτε εφήμερες σχέσεις. Ο Θεός θέλει να μας βλέπει ότι για την Αγάπη αγωνιζόμαστε χωρίς σταματημό. Χωρίς συγνώμη για πια αγάπη μιλάμε; Χωρίς Σταυρό -δηλαδή χωρίς πράξη- αν λέμε ότι αγαπάμε, τότε μένουμε στα λόγια.

Θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι λόγια ηθικοπλαστικά που φτιάχνουν «καλούς πολίτες» που μπορούν να βοηθήσουν μέχρι αυτοθυσίας τους άλλους… Ο Χριστός όμως δεν είναι μια αόριστη θεωρία που ενσαρκώνεται σ έναν σαφή κοινωνικό προορισμό. Επίσης το Ευαγγέλιο δεν ήρθε ουρανοκατέβατο…

Ο Θεός γίνεται άνθρωπος, Ιησούς Χριστός, για να πάρει απ’ το χέρι τον σύνολο άνθρωπο, ψυχή και σώμα, στη Βασιλεία Του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ν’ ακολουθήσει τον άνθρωπο στα πάντα του. Έτσι ανεβαίνει στον Σταυρό και σηκώνει τη μεγαλύτερη κατάρα στους ώμους. Αυτό ξεπερνά τα λόγια. Γι’ αυτό η Ταπείνωση του Χριστού ονομάζεται «άκρα»: δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία από εκείνη της άδικης καταδίκης. Ε, μέχρι εκεί έφτασεν για χάρη μας ο Θεός μας! Μέχρι εκεί για να μας πει ότι η Αγάπη δε μένει στα λόγια: όταν ο Χριστός λέει ότι μας αγαπάει μας το λέει με καρφωμένα τα χέρια στον Σταυρό.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ποιοι είναι οι 7 ευρωβουλευτές που καταψήφισαν το αίτημα απελευθέρωσης των ελλήνων αξιωματικών

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας που κρατούνται εδώ και 50 μέρες στις...

Close