Όταν πλέον ο/η σύντροφος γίνει ζώο, τι θα κάνουμε; Η έννοια της αληθινής ελευθερίας

Μία εικόνα χίλιες λέξεις λένε. Και έτσι είναι. Στη φωτογραφία που βλέπετε ο Γκοτιέ Ντεστενάι, σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, συμμετείχε στην κοινή φωτογραφία συζύγων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών – μελών του NATΟ, μαζί – μεταξύ άλλων – με τη Μελάνια Τραμπ, την Μπριζίτ Μακρόν και την παραδοσιακή Εμινέ Ερντογάν, ενδεδυμένη ευπρεπώς με την ισλαμική μαντίλα, η οποία δεν φαινόταν και πολύ ευχαριστημένη με τον κ. Ντεστενάι από πίσω της.

Για πρώτη φορά πλέον ως κριτήριο για να φωτογραφηθεί κανείς με τις συζύγους των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών – μελών του NATΟ δεν είναι πλέον το γυναικείο φύλο του, αλλά οι σεξουαλικές προτιμήσεις του αρχηγού!

Είναι φανερό ότι έχουμε μία συνεχή πορεία (κατρακύλα): εκτός από τις επίσημες συζύγους, πλέον συμμετέχουν οι σύντροφοι, τώρα και ο σύντροφος, αύριο όμως τί άλλο ακόμη θα δει η ταλαίπωρη ανθρωπότητά μας;

Δεδομένου ότι στην Ευρώπη ήδη υφίσταται κίνημα κτηνοβατών, δεν είναι αύριο απίθανο να δούμε πίσω από την κυρία Ερντογάν και την κυρία Τραμπ, και κανένα άλογο κτήνος να ποζάρει στους φακούς των φωτογράφων!
Όταν ο άνθρωπος χάνει τον Θεό, τότε όλα επιτρέπονται, στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης ελευθερίας.

Η απόλυτη ελευθερία φαίνεται το πλέον ύψιστο ιδανικό του σημερινού δυτικού ανθρώπου.

Η ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις και να απολαμβάνεις ό,τι θέλεις, χωρίς όρια. Όποιος σε περιορίζει σε αυτήν την ελευθερία, έστω και φραστικά, γινεται εχθρός σου.

Όμως είναι αυτό ελευθερία;

Για να γίνεις ελεύθερος, πρέπει να δεσμεύσεις τον εαυτό σου, μας λέει ο άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης.

«Όσο περισσότερο δεσμεύεις τον εαυτό σου, τόσο μεγαλύτερη ελευθερία θα έχει το πνεύμα σου.

Πρέπει να δεσμεύεις τα πάθη μέσα σου, για να μην σε κυριεύουν, πρέπει να δεσμεύεις τον εαυτό σου για να μην κάνεις κανένα κακό στον πλησίον σου… Συνήθως οι άνθρωποι ζητούν την ελευθερία για να κάνουν «ό,τι θέλουν».

Αλλά αυτό δεν είναι ελευθερία, αλλά η εξουσία της αμαρτίας επάνω σου.

Η ελευθερία να αμαρτάνεις, να πορνεύεις, να ασωτεύεις, ή να μεθάς, ή να μνησικακείς, να εκβιάζεις, να φονεύεις, ή να πράττεις κάτι παρόμοιο, δεν είναι ελευθερία, αλλά δουλεία, όπως είπε ο Κύριος: «κάθε ένας που πράττει την αμαρτία, είναι δούλος της αμαρτίας».

Πρέπει κάποιος να προσευχηθεί για να σωθεί από αυτήν την φοβερή δουλεία».

Και ο άγιος κατέληξε:

«Εμείς νομίζουμε ότι η αληθινή ελευθερία έγκειται στο να μην αμαρτάνεις, στο να αγαπάς τον Κύριο και τον πλησίον με όλη την καρδιά σου και όλη την δύναμή σου.

Η αληθινή ελευθερία είναι η διαρκής διαμονή στον Θεό».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ευχή βασκανίας σε παιδιά αβάπτιστα;-Σωστό η΄ λάθος;

Τα αβάπτιστα νήπια εφόσον είναι γεννημένα από χριστιανούς γονείς, που έχουν την πρόθεση να τα βαπτίσουν, δεν είναι βέβαια χριστιανοί,...

Close