Ύδρας Εφραίμ: Να φέρουμε τον παράδεισο στη ζωή μας και να διώξουμε από κοντά μας την γκρίνια

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας τα Ονομαστήρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ, ο οποίος συμπλήρωσε 20 χρόνια στον επισκοπικό θρόνο- χοροστατούντος του ιδίου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου του νησιού.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός αναφέρθηκε στη ποιμαντική δράση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κατά τα 20 χρόνια της ποιμαντορίας του και το έργο που έχει επιδείξει ευχόμενος Πολλά τα Έτη του.

Στην πατρική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα 20 χρόνια της Αρχιερατείας του και στην ανάγκη των ανθρώπων για πίστη, αγάπη και ελπίδα.

Τόνισε ότι το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας χρειάζεται την στήριξη και τη βοήθεια όλων και είπε με έμφαση να ευχόμαστε για τους ασθενείς. Συνεχίζοντας προέτρεψε να προσπαθήσουμε όλοι να φέρουμε τον παράδεισο στη ζωή μας και διώξουμε από κοντά μας την γκρίνια, την μεμψιμοιρία και την κακία ώστε να έχουμε μια κοινωνία αγάπης και χαράς και κατέληξε ευχόμενος χαρά σε όλους!

Λίγο πριν την απόλυση προσφέρθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό στον Ποιμενάρχη δώρο από τον Ιερό Κλήρο του νησιού μια ποιμαντορική ράβδος. Επίσης ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ του προσέφερε μικρό δοχείο Αγιασμού.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, η Πρόεδρος κα Α. Μαυρομάτη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Προϊσταμένη του ΙΑΜΥ/ΓΑΚ κα Ν. Αδαμοπούλου, ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Ε. Δανόπουλος και ο εκπρόσωπος του ΑΤ Ύδρας κ. Δ. Γιαννακάκος όπως και ο ενδεικνυόμενος αριθμός πιστών βάση της ΚΥΑ για τους Μητροπολιτικούς Ναούς. Επίσης τηρήθηκαν επακριβώς όλα τα μέτρα αποτροπής της μετάδοσης του covid-19 κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όπως και κατά την αποχώρηση των πιστών. Μετά την απόλυση ακολούθησε εόρτιο κέρασμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας έλεγε για όλα που γίνονται σήμερα - video
Τρισάγιο στον μακαριστό Χριστόδουλο από τον Πειραιώς Σεραφείμ

Φέτος 28 Ιανουαρίου 2021,

Close