Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στο Άγιον Όρος

Σε ειδική συνεδρίασή της η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους αποφάσισε σήμερα να περιορίσει τον αριθμό επισκεπτών σε δέκα για κάθε μονή.
Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά πλέον θα μπαίνουν ελάχιστοι έως καθόλου επισκέπτες, αφού ο αριθμός των δέκα εισερχομένων καλύπτεται συνήθως από εργάτες, συνεργάτες των μονών κ.τ.λ.

Δεν θα εκδίδονται πλέον γενικά διαμονητήρια μέχρι η Ιερά Κοινότητα να ενημερώσει ξανά τις Μονές.
Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση όσων μπαίνουν στο Άγιον Όρος σε άλλο μέρος εκτός από τον προορισμό τους.
Τυχόν επισκέπτες από το εξωτερικό, για να μπουν στο Άγιον Όρος, πρέπει να δείχνουν χαρτί ότι έχουν κάνει το τεστ ανίχνευσης και βγήκε αρνητικό.

Περίπου 8-10 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί έως τώρα σε δυο μονές και μία σκήτη, ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε στις Καρυές σύσκεψη, με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου με αντικείμενο την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού στη χερσόνησο του Άθω.

Η Μονή Αγίου Παύλου έχει τεθεί ήδη σε καραντίνα μέχρι την γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14-27 Σεπτεμβρίου).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ:Εξετάζεται το ενδεχόμενο του ολικού lockdownΣυγκλονίζει το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από το Άγιον Όρος

Ένας 85χρονος μοναχός μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς υποφέρει και από υποκείμενο νόσημα και η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή.

1 κρούσμα εντοπίστηκε στη Μονή Χιλανδαρίου, όπου διενεργήθηκαν τεστ στους υπόλοιπους μοναχούς, που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό.

Εκφράζονται φόβοι για κρούσματα στην Λακοσκήτη, στην περιοχή της Προβάτας.

Η Ιερά Κοινότης ήδη έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Ήδη έχει μεταβεί στο Άγιο Όρος κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια ελέγχων.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Τουρκικό χτύπημα σε εκκλησία! Έχτισαν την είσοδο

Τουρκικό χτύπημα σε εκκλησία! Έχτισαν την είσοδο

Close