Άγκυρα – Ανέβασαν στους χάρτες της Google φωτογραφίες με Τούρκους στα Ίμια

Αν κάποιος πληκτρολογήσει στους χάρτες της Google τη λέξη Ίμια εμφανίζονται φωτογραφίες με Τούρκους στρατιώτες πάνω στις ελληνικές βραχονησίδες.

Κανείς δεν ξέρει αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι αληθινές. Παρόλα αυτά και fake να είναι, τίθεται ένα σόβαρό ζήτημα αντιμετώπισης της Τουρκικής προπαγάνδας από την ελληνική πλευρά η οποία δεν έχει αντιδράσει καθόλου σε αυτή την προκλητική ενέργεια.

Δείτε τις εικόνες:

Πατήστε εδώ το σύνδεσμο

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε θα αντιδράσει η Αθήνα. Καλές οι δηλώσεις, αλλά θέλει και πράξεις. Η Τουρκία τις επόμενς ημέρες θα αυξήσει την ένταση και πριν λίγες ώρες, όπως πρώτο μετέδωσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,

η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε να «κλειδώσει» την περιοχή ώστε κανένας Έλληνας αξιωματούχος, στρατιωτικός ή οποιοσδήποτε πατριώτης Έλληνας να μην έχει πρόσβαση στα νησιά Kardak όπως ονομάζουν τα Ίμια, τα οποία θεωρούν βέβαια  ότι αποτελούν αμιγώς «τουρκικό έδαφος».   

Για τον λόγο αυτόν κινητοποίησαν ολόκληρη την φρουρά στο νησί Τσαβούς, ώστε να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση με τους Τούρκους στρατιώτες να έχουν ήδη λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή μετέφεραν ομάδα SAT, η  οποία φέρεται να πραγματοποίησε και ασκήσεις στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.

Λόγω της επετείου, οι ομάδες της τουρκικής ακτοφυλακής και του τουρκικού ναυτικού έχουν λάβει και αυτές μέτρα ασφαλείας στην έδρα τους την Αλικαρνασσό.

Το πρωί, δύο Τουρκικά πολεμικά πλοία και ένα περιπολικό σκάφος της Ακτοφυλακής, είχαν  κυκλώσει τα Ίμια, .στήνοντας ουσιαστικά «καραούλι» για να προκαλέσουν επεισόδιο .

Από την άλλη πλευρά, στον πύργο παρατήρησης στο νησί Çavuş, ο οποίος απέχει 2 μίλια από τις Βραχονησίδες Ίμια, οι Τούρκοι στρατιώτες εκτελούν υπηρεσία σε διπλοβάρδιες και «χτενίζουν» την περιοχή, έχοντας συγκεκριμένες διαταγές.

Μάλιστα σε μια έξαρση εθνικισμού, ο τουρκικός τύπος ανέφερε δήθεν ότι «οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια. Ενώ η φρουρά της μικρονήσου Καλόλιμνου, (φυλάκιο) δήθεν ανέμενε στο νησί οδηγίες, λόγω των μέτρων ασφαλείας  των Τούρκων, οι οποίοι ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδιο για οποιαδήποτε υποτιθέμενη παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων«.

Θα ξυπνήσει η Αθήνα επιτέλους;

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δεν ξεχνώ! Από τα τσάμικα στο Σύνταγμα στην εθνική τραγωδία της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σαν σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ «καταλαμβάνει» την εξουσία και ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Close