Άφεση αμαρτιών στον Ιερέα της Θεσσαλονίκης με το Αγιο Φως από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Συγνώμη ζήτησε ο Ιερέας του Ναού του Προφήτη Ηλία άνω πόλης Θεσσαλονίκης που το Μεγάλο Σάββατο άναψε με το Αγιο Φως την Αγία Τράπεζα στο Ναό και το βίντεο το ανήρτησε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Η πράξη του αυτή που έλαβε μεγάλες διαστάσεις δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης που κάλεσε σε απολογία τον Ιερέα. Ο ίδιος αναγνώρισε το λάθος του ζητώντας συγνώμη, με τη Μητρόπολη να θεωρεί το θέμα λήξαν.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

Επειδή κατά την τελετή της Αναστάσεως το Μέγα Σάββατο 15-4-2017 στον ιερό Ναό αγίου Προφήτου Ηλία άνω πόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ένας κληρικός εφημέριος του εν λόγω ιερού Ναού, κατά την μετάδοση προς τους πιστούς του αγίου Φωτός προέβη σε ενέργεια αήθη και απάδουσα στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση της αγίας μας Εκκλησίας, όπως αυτή αναμεταδόθηκε από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τα παρακάτω:

«Χθες 18-4-2017 ο εν λόγω κληρικός εκλήθη σε απολογία ενώπιον της προισταμένης του Εκκλησιαστικής Αρχής και ενυπογράφως εδήλωσε υπευθύνως προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο ότι αντελήφθη το σφάλμα του και εζήτησε συγγνώμη εκφράζοντας την βαθειά λύπη του για το λάθος που έπραξε και εξ αιτίας του οποίου προβληματίσθηκαν και εσκανδαλίσθηκαν κληρικοί και λαικοί. Ανέφερε επίσης ότι η ενέργειά του αυτή έγινε από υπερβάλλοντα χριστιανικό ζήλο και δεν εμπεριείχε δόλο η όποιοδήποτε οικονομικό η άλλο συμφέρον, ούτε έγινε για λόγους εντυπωσιασμού. Στη συνέχεια υπεσχέθη ότι στο μέλλον ουδέποτε θα επαναληφθή κάτι το παρόμοιο. Κατόπιν τούτου και εφ’ όσον εδόθησαν οι συγκεκριμένες συνεξηγήσεις η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι το ζήτημα είναι οριστικώς λήξαν. «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Το θαύμα στην Ζωοδόχο Πηγή στον Πόρο, ανήμερα Μ.Πέμπτη

Περνώντας την βαριά θύρα του Μοναστηριακού ναού της Ζωοδόχου Πηγής, το Εσπέρας της Μ. Πέμπτης, ένιωσε σαν να μπαίνει σε...

Close