Γιατί πλένουμε καλά τα καινούργια ρούχα

 

Όταν αγοράζετε καινούργια ρούχα, να φροντίζετε να τα πλένετε πρώτα καλά , διότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή τους μπορεί να προκαλέσουν κάθε είδους αλλεργία και δερματικό ερεθισμό, συνιστά ένας αμερικανός ειδικός.

Ο δρ Ντόναλντ Β. Μπελσίτο, καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και παγκοσμίου φήμης ειδικός σε θέματα δερματίτιδας εξ επαφής και επαγγελματικής δερματολογίας, προειδοποιεί πως ακόμα και τα ρούχα που αναγράφουν χώρα προελεύσεως μπορεί να έχουν κατασκευαστεί σε τρεις ή περισσότερες.

Και αυτό, διότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενου αλλού να παράγονται τα υφάσματα, αλλού να βάφονται και αλλού να συναρμολογούνται – και κάθε χώρα έχει τις δικές της προδιαγραφές όσον αφορά τον χειρισμό των υφασμάτων και την επιτρεπόμενη χρήση χημικών.

Τα χημικά λ.χ. που χρησιμοποιούνται για να διατηρούν τα ρούχα ατσαλάκωτα, μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα, κνησμό και αλλεργικές αντιδράσεις, είπε προσφάτως στην εφημερίδα «Wall Street Journal».

Από τις βαφές των υφασμάτων, εξάλλου, μπορεί να προκληθούν ήπιες ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στους ευαίσθητους ανθρώπους, ιδίως στα τμήματα του δέρματος όπου αναπτύσσεται τριβή και ιδρώτας, όπως στον αυχένα, τη μέση, ανάμεσα στα πόδια και στις μασχάλες.

Επιπλέον, τα υφάσματα μπορεί να φιλοξενούν μύκητες από την χώρα προελεύσεως ή μικρόβια ή ακόμα και… ψείρες από τους ανθρώπους που τα έχουν δοκιμάσει στα καταστήματα, αφού ουδείς μπορεί να γνωρίζει τη σχέση έχει με την καθαριότητα κάθε πελάτης.

Για να προστατευθεί κανείς απ’ όλα αυτά, πρέπει οπωσδήποτε να πλένε τα καινούργια ρούχα του τουλάχιστον μία φορά στο πλυντήριο πριν τα φορέσει, τονίζει ο δρ Μπελσίτο, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος τα πλένει δύο φορές – και μάλιστα τη μία δίχως σαπούνι.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
«Globe at Night 2016» από το Αστεροσκοπείο Αθηνών
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Μια σειρά από χριστουγεννιάτικες δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο.

Close