Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Αυτή η περίοδος θα μας μετρήσει όλους”

Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Ο Αληθινός Λόγος».
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή που ήδη έχουμε εισέλθει. «Πορευόμαστε σε μια κλίμακα που καλούμαστε να βρούμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Να διαπιστώσουμε πόση ανάγκη έχουμε το έλεος του Θεού. Η επικείμενη μεγάλη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, δεν είναι απλά η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Αυτές οι Εικόνες διασώθηκαν για να υπενθυμίσουν σε όλους μας το Θεανθρώπινον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Να αναγνωρίσουμε την αξία αυτού του θησαυρού που λέγεται Ορθοδοξία. Καλούμεθα να δώσουμε μιά μαρτυρία σε όλον τον κόσμο. Να την κρατήσουμε ανόθευτη, όπως μας την παρέδωσαν οι Πατέρες μας. Μέσα από αυτόν τον δρόμο της Ορθοδοξίας, μπορούμε να νιώσουμε τη χαρά κοινωνίας με τον Αναστάντα Χριστό».

Για τη γενικότερη υγειονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει εδώ και έναν χρόνο: «Χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι. Πρέπει εμείς οι ίδιοι πρώτα να αρνηθούμε την αυτάρκειά μας. Αυτή η περίοδος θα μας μετρήσει όλους. Όλοι μαζί να δώσουμε έναν αγώνα με υπομονή, με καρτερία, με ζωντανή προσευχή, στερούμενοι ακόμη και αυτή την Λατρεία μας, χάριν της υγείας όλων. Και από την άλλη, μιά μαρτυρία ψυχής στους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, του πόνου, της φτώχειας. Καλούμαστε ως Ποιμαίνουσα Εκκλησία να δώσουμε λόγο Αλήθειας και Ζωής.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σ. Καλεντερίδης: Νέα Γεωπολιτικά δεδομένα σε Κύπρο και Συρία
Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να τους πετάξει στην θάλασσα

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης

Close