Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος: Δεν θα γίνεται Χριστιανική κηδεία σε όσους επιλέγουν την αποτέφρωση, ΒΙΝΤΕΟ

Για το φλέγον ζήτημα της καύσης των νεκρών ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Αχαΐας.

Η δηλώσεις έγιναν με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων για δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην πόλη των Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στις δηλώσεις του τόνισε πως διαμαρτυρόμαστε έντονα ως Εκκλησία για τον κατήφορο που έχει πάρει η Ευλογημένη μας Πατρίδα, υπογραμμίζοντας πως πλέον ο πόλεμος ενάντια της Εκκλησίας είναι φανερός και πως η καύση και όλα τα νέα ήθη (σύμφωνο συμβίωσης, πολιτικός γάμος κ.α.) δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνορθόξη παράδοσή μας. Ο Κύριος μας, ο Σαρκωμένος Θεός της Αγάπης, ο σταυρωθείς και αναστάς εκ νεκρών ενταφιάστηκε, ομοίως οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά όχι μόνο την ψυχή αλλά και το σώμα του ανθρώπου καθώς αυτό αποτελεί κατοικιτήριο του Αγίου Πνεύματος. Αν δεν υπήρχε η ευλογημένη παράδοση της ταφής θα είχαμε στερηθεί τους πολύτιμους θησαυρούς της πίστεως μας που είναι τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας.

agioritikovima

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Χωρίς πειρασμόν δεν γνωρίζονται αι αγνές ψυχές

Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Close