Η Ρωσία αντιπαρατάσσει το «Moskva», στην στρατιωτική ανάπτυξη των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Στις  ιστοσελίδες  του ρωσικού τύπου στο Διαδίκτυο και σε portal όπως το «Free press», αναφέρεται η σύγκριση και οι  δυνατότητες μάχης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της κόντρας που έχει δημιουργηθεί.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα πιο ισχυρά πολεμικά πλοία των δύο πλευρών , είναι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS NIMITZ»  και το ρωσικό  καταδρομικό  «Moskva».

Η εξέταση των ρωσικών και αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων είναι μια  δημοφιλής απασχόληση μεταξύ των δημοσιογράφων, λόγω της κλιμάκωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και λόγω του πολέμου στην Συρία.

Σύμφωνα με τον  Διδάκτωρ της στρατιωτικής επιστήμης, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας διαστήματος , και αντιπρόεδρο της Ακαδημίας γεωπολιτικών ζητημάτων  Kostantin  Sivkov, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά .

Ο ίδιος όντας ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, τόνισε ότι τα  πυρηνοκίνητα «Varyag» και «Moskva»  στην πραγματικότητα δεν είναι αρκετά, αλλά η παρουσία τους είναι επιτακτική ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου .

Αυτήν την στιγμή στην Ανατολική  Μεσόγειο ευρίσκεται  το αμερικανικό αεροπλανοφόρο  USS Harry S. Truman (CVN 75), και προς συνάντηση του σύμφωνα με τον ίδιο θα καταπλεύσει το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Moskva» , που αποκαλείται  και ως  «φονέας των αεροπλανοφόρων», έξω από τις ακτές της Συρίας.

Άλλωστε εκεί ευρίσκονταν το   «Moskva»  πριν μερικούς μήνες και εκεί θα επιστρέψει . Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr και τίτλο (Το ρωσικό καταδρομικό «Ναύαρχος Ναχίμοφ» εξοπλίστηκε με υπερηχητικούς πυραύλους «Zircon» και θα πλεύσει για Μεσόγειο;) , ότι τα καταδρομικά «Moskva», « Μεγάλος Πέτρος» , « Varyag» και «Ναύαρχος Ναχίμοφ» έχουν εξοπλιστεί με υπερηχητικά αντιπλοϊκά  βλήματα «Zircon».

Οι δυνατότητες του πυραύλου αυτού παραμένουν «επτασφράγιστο μυστικό», αλλά σύμφωνα με ανοικτές πηγές (OSINT) και πληροφορίες το βεληνεκές του νέου πυραύλου μπορεί να φτάσει έως και 400 χιλιόμετρα, ενώ  η ταχύτητα του  υπερβαίνει την ταχύτητα του ήχου  πέντε ή έξι φορές.

Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία αυτά ως πλατφόρμες πυραυλικών συστημάτων ιδιαίτερης αποτελεσματικότητας, αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα , όπως και τα πυραυλικά συστήματα των αμερικανικών αεροπλανοφόρων για τα ρωσικά πλοία .

Ο Sivkov εκτιμά ότι τα πιο ισχυρά πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι  πιθανοί εχθροί με ότι αυτό σημαίνει ,  επιφέροντας  μια  τεράστια αλλαγή σε ότι γνωρίζαμε έως σήμερα και ότι «αναμένεται» πολύ σύντομα.

πηγή

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Οι νέο-άθεοι που πολεμούν το θρησκευτικό δόγμα με την επιστήμη
Οι νέο-άθεοι που πολεμούν το θρησκευτικό δόγμα με την επιστήμη

Τα βιβλία που διατυπώνουν αθεϊστικές απόψεις βρίσκονται σήμερα στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων, ενώ όλο και περισσότεροι είναι οι...

Close