Καρδινάλιος Walter Kasper: Να κοινωνούν μαζί Ρ/καθολικοί και άλλα δόγματα

Του Μανώλη Κείου

Μια μια οι μάσκες πέφτουν και το αναίσχυντο σχέδιο κάποιων θρησκευτικών ταγών για προώθηση της δήθεν ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων και των πιστών των άλλων δογμάτων αποκαλύπτεται κάνοντας πάταγο! Η νέα δήλωση βόμβα προέρχεται από τον υψηλόβαθμό αξιωματούχο του Βατικανού,πρόεδρο της Παπικής επιτροπής για την ενότητα των Χριστιανών και πολύ συχνά συναναστρεφόμενο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (με τελευταία επαφή στην Ασίζη τον περασμένο Σεπτέμβριο) καρδινάλιο Βάλτερ Κάσπερ!

Ο εν λόγω καρδινάλιος δήλωσε ότι ελπίζει πως η επόμενη εγκύκλιος από τον Πάπα Φραγκίσκο θα επιτρέπει την «από κοινού ευχαριστιακή κοινωνία σε ειδικές περιπτώσεις».

Προς το παρόν μόνο οι Ρ/Καθολικοί επιτρέπεται να λάβουν κοινωνία στις εκκλησίες τους. Ο Κάσπερ επιχειρηματολογεί με την δικαιολογία πως αυτό το καθεστώς παρουσιάζει δυσκολίες για ζευγάρια όπου ο ένας είναι ρ/καθολικός και ο άλλος όχι.

Σε μια συνέντευξη με την ιταλική εφημερίδα Avvenire, ο Καρδινάλιος Walter Kasper, Επίτιμος Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, εξέφρασε την επιθυμία του για την οικουμενική «πρόοδο» στο θέμα στον απόηχο της επίσκεψης του Πάπα στη Lund στη Σουηδία για να τιμήσει την έναρξη της Μεταρρύθμισης.

Ο Kasper είπε ότι η επίσκεψη στη Lund είχε δώσει μια «νέα ώθηση» στην οικουμενική συνεργασία, λόγω της πρόσωπο-με-πρόσωπο συναντήσης μεταξύ Φραγκίσκου και Λουθηρανών ηγέτών.

Είναι σαφές πως ο παπικός καρδινάλιος αναφέρθηκε σε κοινή κοινωνία των Ρ/καθολικών με τους Προτεστάντες, πλην όμως κάθε κοινός νους αντλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου δύναται να ισχύσει και για τους «αδερφούς» Ορθοδόξους!

Ο Καρδινάλιος Walter Kasper είπε ότι ελπίζει πως ένα έγγραφο που παρασκευάζεται από τους επισκόπους των ΗΠΑ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «μη επίσημη» λύση. Περιέγραψε την κατάσταση των μικτών γάμων και των οικογενειών σε χώρες όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ ως «επείγον ποιμαντικό πρόβλημα».

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η απουσία αρχιερέων από την έδρα τους- Καινοφανή φαινόμενα στην Εκκλησία της Ελλάδος
Η απουσία αρχιερέων από την έδρα τους- Καινοφανή φαινόμενα στην Εκκλησία της Ελλάδος

Ένας δημόσιος υπάλληλος για να λείψει από την εργασία του πρέπει να πάρει άδεια από τον προϊστάμενό του.

Close