Λαγκαδά: “Σήμερα αυτό που λείπει από τους ανθρώπους είναι το Πνεύμα του Θεού”

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, το εσπέρας της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατόπιν σεπτής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Πανοράματος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωάννου Γρίντζου, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού, εις την άνω Ιερά Μονή, ομιλώντας στο τέλος προς το παριστάμενο πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών, περί των σπουδαίων μηνυμάτων της σημερινής ημέρας, τονίζοντας την Αποστολικότητα της Αγίας μας Εκκλησίας και το Σωτηριώδες γεγονός της Επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος.

Ανήμερα της Κυριακής της Πεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος, ιερούργησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού, αναγιγνώσκοντας κατά την τάξιν τις προκαθορισμένες Ευχές της Γονυκλισίας.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως, αναφέρθηκε στους συμβολισμούς της ημέρας και στα μηνύματα της Ενότητας, της Αγάπης και της Καταλαγής προς ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, που μεταφέρονται σήμερα, αναλύοντας τον στίχο «….ἦχος ὥσπερ φερομένης πνοῆς βιαίας», όπου και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η βίαια φωνή είναι η δύναμη της Αγάπης του Θεού, που έρχεται να μας εμπνεύσει σε επιλογές αλήθειας και να μας μεταφέρει μηνύματα συμφιλιώσεως και ειρήνης. Ο Θεός ομιλεί στον κάθε άνθρωπο με τον δικό του τρόπο και την γλώσσα που καταλαβαίνει».

»Το μήνυμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, είναι μήνυμα του Ίδιου του Δημιουργού και όχι μιας οποιαδήποτε θρησκευτικής κοινότητας ή μιας ιδεολογίας. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το ακούσουμε, να το αγκαλιάσουμε και να αφήσουμε να εισέλθει στην καρδιά μας, γκρεμίζοντας τον «πύργο της Βαβέλ», που δημιουργείται από τον εγωισμό, την υπεροψία και γενικότερα από όλα τα ανθρώπινα πάθη».

»Αυτό που μπορεί να μας κρατήσει στην ζωή είναι η Ενότητα. Είναι Εκείνη η πύρινη γλώσσα που καίει τα πάθη και γέννα στις καρδιές των ανθρώπων, την καρποφορία της Καινής Κτίσεως. Σήμερα αυτό που λείπει από τους ανθρώπους είναι το Πνεύμα του Θεού, είναι το Πνεύμα της Αγάπης και του Ταπεινού Φρονήματος. Θα πρέπει να παραβλέψουμε κάθε τι που μας στερεί την δυνατότητα της κοινωνίας με τον Θεό και με τον άνθρωπο».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «αν ζήσει κανείς αυτό το μεγαλείο της Πίστεως μας, τότε μπορεί και να καταλάβει ποια είναι η αξία της αληθινής δόξης και πραγματικών χορηγιών του αληθινού Θεού. Αυτά που μας χαρίζει ο Θεός είναι τα Αληθινά, αλλά δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι παλεύουμε και ζούμε με τα υποκατάστατα».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας ανησυχεί Έλληνες και Τούρκους
Το ΣτΕ της Τουρκίας αποφασίζει για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί!

Στα χέρια της Δικαιοσύνης επαφίεται και πάλι η τύχη της Αγίας Σοφίας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας αναμένεται να...

Close