Μυρίζει μπαρούτι στο Αιγαίο: Οι Έλληνες έριξαν 36 φορές κατά των Τούρκων, λένε οι Ρώσοι

Του Βασίλη Καπούλα

Και ξαφνικά μυρίζει μπαρούτι στο Αιγαίο με τα τουρκικά ΜΜΕ να δίνουν πολεμικό τόνο. Οι Τούρκοι ανακάλυψαν ότι το πλοίο τους παρακολουθούνταν χωρίς λόγο και ενώ αυτό ευρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα δέχθηκε απροκάλυπτη επίθεση της ελληνικής ακτοφυλακής. Mάλιστα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τελικά οι Τούρκοι δέχθηκαν 36 σφαίρες στο «κέλυφος» του φορτηγού ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κατά πόσο υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό.

«Μπορείτε να δείτε  όλες τις χώρες στο παρελθόν. Μας ζήτησαν να εισέλθουν στο  πλοίο μας και έπρεπε να αλλάξουμε ρότα και να εισέλθουμε στο λιμάνι της  Ρόδου,  γιατί  είπαν σκοπό να το  ελέγξουν  και εμείς έπρεπε να το αποδεχθούμε .

Μας παρακολουθούσαν  συνεχώς και μας παρενοχλούσαν. Είχαμε έλθει με  το σκάφος μας προς την πλευρά της Τουρκίας, αλλά τότε μας άνοιξαν πυρ. Μας έριξαν επί του σκάφους τουλάχιστον 16 σφαίρες και αμέσως αναζητήσαμε  τρύπες, και αν το πλοίο έχει  νερό. Αυτή την στιγμή κινούμαστε προς  Τουρκία», δήλωσε ο καπετάνιος Haluk Sami Kalkavan .

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η ελληνική ακτοφυλακή γάζωσε τελικά με 36 σφαίρες το τουρκικό φορτηγό πλοίο «M/V ACT» στα ανοιχτά της Ρόδου την ώρα που αυτό κατευθυνόταν στον Κόλπο του İzmit από το νότιο λιμάνι της Αλεξανδρέττας .

Το θέμα παίρνει έκταση ταχύτατα και αναμένουμε σφοδρές αντιδράσεις από την Άγκυρα για την «απροκάλυπτη» επίθεση όπως λέει σε τουρκικό εμπορικό πλοίο.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί «έδωσαν» τους Τούρκους οι οποίοι μετέφεραν παράνομα όπλα, και ναρκωτικά μιας και αποτελεί ένα από τα προσοδοφόρα φορτία.  

Έγκυρες πληροφορίες «δείχνουν εμμέσως» πλην σαφώς ότι η Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν εκτός του λαθρεμπορίου πετρελαίου με τον ισλαμικό στρατό εδώ και μεγάλο διάστημα,  εφοδιάζει και με όπλα τους «αδελφούς» τζιχαντσιστές στην Λιβύη και αλλού.

Στόχος είναι  βέβαια το πολύ χρήμα  αλλά και η εξουδετέρωση του Λίβυου στρατηγού Χαφτάρ, τον οποίο υποστηρίζει η Μόσχα.

Μάλιστα το γεγονός αυτό επισημάνθηκε από τον Πούτιν στην συνάντηση του με τον Ερντογάν, δυσαρεστώντας τον Σουλτάνο, που έκανε «την ανάγκη φιλότιμο».        

Σύμφωνα με στοιχεία των βρετανικών αρχών ειδικά στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θάλασσας ανθεί σε μεγάλο  ποσοστό  το λαθρεμπόριο, ναυτιλιακές εταιρείες «φαντάσματα» και η τρομοκρατία, με εκατοντάδες ανεξήγητα δρομολόγια, τα οποία αυξάνονται σε ολόκληρη την Μεσόγειο και τον Ατλαντικό από εμπορικά πλοία που διέρχονται από τους λιμένες της Ευρώπης.

Σήμερα δεν υπάρχει ολοκληρωμένο παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης των αποστολών και φορτίων  μέσω των λιμένων της ΕΕ  κατά μήκος περίπου των 70.000 χιλιομέτρων της ακτογραμμής.

Αυτή η ανεπάρκεια  έχει από καιρό γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από το οργανωμένο έγκλημα και την ισλαμική τρομοκρατία  η οποία αλωνίζει ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή μας όπως αποδείχθηκε με την επέμβαση της ελληνικής ακτοφυλακής σε δύο πλοία το ένα πλησίον της Κρήτης πριν από μεγάλο διάστημα και τα οποία μετέφεραν κανονικό πολεμικό εξοπλισμό.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προέρχονται από την Windward, μια ισραηλινή εταιρεία θαλάσσιων πληροφοριών, η οποία συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα της παγκόσμιας ναυτιλίας από δημόσιες και ιδιωτικές πηγές και χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τον εντοπισμό ασυνήθιστων ή ύποπτων δραστηριοτήτων.

Οι ισραηλινοί παραθέτουν στοιχεία που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, ένα φορτηγό πλοίο αφήνοντας το λιμάνι Golcuk στην Τουρκία κατέπλευσε προς την πόλη Μισράτα στη Λιβύη και στη συνέχεια διέκοψε την μετάδοση της θέσης του  για τρεις ώρες, καθώς έπλεε κοντά στην ακτή κατά μήκος της ακτής της Τυνησίας πριν  αποκαταστήσει  τη δεδηλωμένη πορεία του για λιμάνι της Ιταλίας .

ΠΗΓΗ

http://www.cnnturk.com/son-dakika-yunan-sahil-guvenliginden-turk-gemisine-uyari-atesi

 

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι είναι οι Φυλακτήριοι και ποια η σχέση τους με την μαγεία

Συναφείς με τους εξορκιστές γητευτές είναι και οι φυλακτήριοι

Close