Νίκος Χειλαδάκης: Ο άνθρωπος που ανέτρεψε όλες τις μέχρι σήμερα ισορροπίες δυνάμεων στην Συρία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.

Ο άνθρωπος που ανέτρεψε όλες τις μέχρι σήμερα ισορροπίες δυνάμεων στην Συρία και σε προέκταση τις διεθνείς γεωστρατηγικές ισορροπίες, προκαλώντας συν τοις άλλοις και μεγάλη ταραχή στην Τουρκία, είναι ένας Ιρανός και συγκεκριμένα ο Ιρανός στρατηγός, Kasım Süleymani! 

ΦΟΤΟ

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, που επικαλούνται και σχετική αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο Ιρανός στρατηγός, Kasım Süleymani ,διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάσταση και της «Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ», είναι αυτός που σχεδίασε και κατεύθυνε τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και γενικότερα την ρωσική επέμβαση στην Συρία.

1ırankasımsuleymanıΟ Kasım Süleymani είχε μεταβεί τον περασμένο Ιούλιο στην Μόσχα, ένα ταξίδι που είχε κρατηθεί μυστικό και είχε τότε προσωπικές επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, όπου και του εξέθεσε το σχέδιο που είχε καταστρώσει για την ρωσική επέμβαση στην Συρία.

Ο Ιρανός στρατηγός είναι άριστα γνώστης των συνθηκών της Συρίας καθώς και των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων και με βάση τις γνώσεις του παρέθεσε ένα λεπτομερειακό χάρτη στον Ρώσο πρόεδρο, όπου του εξέθεσε τις λεπτομέρειες του σχεδίου του.

Βάση αυτού του σχεδίου άρχισε η για πολλούς αιφνιδιαστική ρωσική επέμβαση στην Συρία, μια επέμβαση που έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο τους δυτικούς αλλά και την Άγκυρα, που ακόμα το… φυσά και δεν κρυώνει!

Ήδη στην τουρκική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για επικίνδυνη περικύκλωση της Τουρκίας, την ίδια ώρα που εσωτερικός πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ έχει ανάψει για τα καλά.

Σημεία των καιρών!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
π. Ιουστίνος Πάρβου: Κάρτα του πολίτη, βιομετρικό τσιπ, 666, μια συγκλονιστική επιστολή
π. Ιουστίνος Πάρβου: Κάρτα του πολίτη, βιομετρικό τσιπ, 666, μια συγκλονιστική επιστολή

Ο μεγάλος Ρουμάνος Γέροντας ο π. Ιουστίνος Πάρβου μιλά για την Κάρτα του πολίτη, το βιομετρικό τσιπ και το 666 σε μια συγκλονιστική επιστολή.

Close