Οδηγίες για την αποφυγή δηλητηριάσεων το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευνοούν την ταχύτερη αλλοίωση των τροφίμων.Ο κίνδυνος εμφάνισης τροφογενών λοιμώξεων και δηλητηριάσεων είναι αυξημένος και γι αυτό, καλό θα είναι να ακολουθείται τους παρακάτω κανόνες.

  • Φροντίστε η θερμοκρασία του ψυγείου και της κατάψυξής σας να είναι μικρότερη των 7 ºC και -18 ºC, αντίστοιχα.
  • Μην παραγεμίζετε το ψυγείο σας και αποφύγετε την τοποθέτηση ευπαθών προϊόντων στην πόρτα του.
  • Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης των τροφίμων που αγοράζετε και μην επιλέγετε προϊόντα των οποίων η συσκευασία έχει υποστεί οποιαδήποτε αλλοίωση.
  • Όταν αγοράζετε τρόφιμα και ροφήματα από ψυγεία ή καταψύκτες, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε σκιερό μέρος και σφραγίζουν καλά.
  • Μην επαναψύχετε τρόφιμα που έχετε ξεπαγώσει.
  • Μην καταναλώνετε κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά και αυγά που δεν έχουν μαγειρευτεί καλά.
  • Μη φέρνετε σε επαφή ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιμόλυνσης.
  • Φροντίστε για το σχολαστικό πλύσιμο των μαγειρικών σκευών μετά από κάθε χρήση.
  • Τα μαγειρεμένα τρόφιμα θα πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να μην παραμένουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από 2 ώρες.
  • Εάν θέλετε να πάρετε μαζί σας κάποιο τρόφιμο ή μαγειρεμένο φαγητό, χρησιμοποιήστε ισοθερμικές τσάντες με παγοκύστες.
  • Όταν ζεσταίνετε φαγητό που είχατε φυλάξει στο ψυγείο, φροντίστε η θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 70 ºC, ώστε να εξουδετερωθούν οι μικροοργανισμοί που πιθανόν να έχουν αναπτυχθεί.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι για τις συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης ενός τροφίμου, εντός ή εκτός σπιτιού, αποφύγετε να το καταναλώσετε.
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τρόφιμα που προσφέρετε σε ευπαθείς ομάδες, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Παραλία Κάθισμα Λευκάδας
Παραλία Κάθισμα Λευκάδας

Κρυστάλλινα νερά σε μια ατελείωτη αμμουδιά - Δείτε το Βίντεο

Close