Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Τι είπε ο Π.Καμμένος για τους Εθνοφύλακες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος παρακολούθησαν τμήμα της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία δεν θα συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου οι Εθνοφύλακες,  ο Υπουργός ΕθνικήςΆμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Αυτό είναι μία μεγάλη παρεξήγηση. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και αφορά τις πολιτικές παρελάσεις, όπου το γενικό πρόσταγμα το έχει ένας γυμναστής ή ο διευθυντής του σχολείου. Στις στρατιωτικές παρελάσεις, όπως ξέρετε, το γενικό πρόσταγμα της παρελάσεως το αναλαμβάνει αξιωματικός. Η Εθνοφυλακή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων και θα παρελάσουν Εθνοφύλακες στις στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αλλαγή. Αντιθέτως, Εθνοφύλακες από διαφορετικές περιοχές θα παρελάσουν προσκεκλημένοι των Ενόπλων Δυνάμεων σε άλλες περιοχές. Έχουμε Εθνοφύλακες από τα Δωδεκάνησα που, όπως ξέρετε, παρέλασαν πέρυσι στη Θεσσαλονίκη. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και φέτος. Έχουμε Κυπρίους Εθνοφύλακες, οι οποίοι θα παρελάσουν με τους ήρωες του ’74. Άρα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το Υπουργείο Εσωτερικών κανονίζει τα των μαθητικών παρελάσεων και το πρωτόκολλο αυτών και τις στρατιωτικές παρελάσεις τις έχουμε εμείς.»

Στην φωτογραφία ο ΥΕΘΑ με τον μεγαλύτερο σε ηλικία Εθνοφύλακα

onalert.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Στην Φ/Γ «ΣΑΛΑΜΙΣ» ο Α/ΓΕΝ για την άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» (εικόνες)

Ενημερώθηκε για την εξέλιξη της άσκησης ‘’ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017’’ και παρακολούθησε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου

Close