Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών: «Βάλλεται η ελληνική γλώσσα» – Ετοιμάζουν κτύπημα και στην θρησκεία

Κώδωνα κινδύνου κρούει εκτός όλων των άλλων και η Ακαδημία Αθηνών για την ελληνική γλώσσα σύμφωνα με την εφημερίδα Εστία. H ελληνική γλώσσα μαζί με την θρησκεία (κυοφορούμενο σχέδιο διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας) αποτελούν τα τελευταία προπύργια του ελληνισμού, που βάλλεται πανταχόθεν.

Σε πρόσφατη ημερίδα στο ίδρυμα «Μαριάνα Βαρδινογιάννη», ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Κουνάδης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η βαθιά πολύπλευρη και πολυδιάστατη κρίση που διέρχεται η χώρα μας, κρίση οικονομική, πολιτική, κοινωνική, είναι κρίση θεσμών και αξιών, οφειλόμενη όχι μόνο στην ολέθρια κακοδιαχείριση της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά προεχόντως στο σοβαρό έλλειμμα ανθρωπιστικής παιδείας που οδήγησε στο σημερινό απίστευτο χαμηλό επίπεδο ηθικής παρακμής με όσα πρωτόγνωρα βιώνουμε καθημερινά :

κακοποίηση της γλώσσας διαστρέβλωση της ιστορίας μας, κατάργηση των εθνικών παραδόσεων, ανίερες επιθέσεις σε πιστούς μέσα σε ναούς και βολές κατά του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας.

Προδήλως στόχος όλων είναι να πλήξουν τα βασικά χαρακτηριστικά της εθνικής μας ταυτότητας «γλώσσα, ιστορία,θρησκεία» και συνακόλουθα η αποδόμηση και η συρρίκνωση της εθνικής ανεξαρτησίας μας.

Την σημερινή μάλιστα εξαιρετικά δυσχερή θέση που ευρίσκεται η χώρα μας επιχειρούν να εκμεταλλευτούν γειτονικές χώρες και προεχόντως η Τουρκία με συνεχείς απειλές , παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου, προκλητικές ανιστόρητες δηλώσεις για αλλαγές διεθνών συνόρων κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, αλλά και κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.

Αλλά ας δούμε πως φτάσαμε στην σημερινή δραματική κατάσταση ξεκινώντας από το χώρο της παιδείας.

Η διαφθορά, η εγκληματικότητα, η μάστιγα των ναρκωτικών , η ανεργία, η κατάθλιψη, η απόγνωση, ο αυτοχειριασμός που πλήττουν ιδιαίτερα την νεολαία μας μπορεί να αντιμετωπιστούν με την ανθρωπιστική παιδεία.

Μια νεολαία χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα, βυθισμένη στην απογοήτευση και μεταναστεύουσα κατά κύματα στο εξωτερικό, το μέλλον του τόπου μας διαγράφεται ζοφερό.

Κυρίαρχη όμως έκφανση της ανθρωπιστικής παιδείας είναι η Θύραθεν (κλασική) παιδεία , βασικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού, το οποίο μεν η αρχαιολογική σκαπάνη συνεχίζει να φέρνει στο φως , η δε ελληνική γλώσσα, γραπτή και προφορική διαφύλαξε , προήγαγε και κατέστησε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ελληνική γλώσσα με βασικά χαρακτηριστικά , όπως η απαράμιλλη διαχρονικότητα, ο πλούτος του λεξιλογίου , η ονοματοδοσία επιστημονικών όρων , η συμφωνία λέξεων και ετυμολογίας τους , η απεριόριστη παραγωγή νέων λέξεων , η τελειότητα της γραμματικής της δομής και η ποικιλία των εκφάνσεων της καλλιεργούμενη εδώ και 3500 χρόνια από τον ίδιο λαό , συνεχώς και αδιασπάστως , είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη .

Χαρακτηριστικό της είναι ότι από τις 6300 λέξεις του ομηρικού λεξιλογίου επιβιώνουν μέχρι σήμερα 1800 , ενώ από τις 4500 λέξεις των Ευαγγελίων επιβιώνουν περισσότερες από τις μισές.

Ο John Chadwick , (συνεργάτης του Ventris στην αποκρυπτογράφηση της γραμμικής Β ), είχε δηλώσει: «Η γλώσσα που μιλούσε κάποιος βοσκός σε μια απόκεντρη περιοχή της Πελοποννήσου 1200 χρόνια πριν την γέννηση του Ιησού Χριστού, είναι παρ’ όλες τις διαφορές της , η ίδια ελληνική γλώσσα που ομιλείται σήμερα .

Όλες οι δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες –και όχι μόνο- κατά τον κορυφαίο διεθνώς γλωσσολόγο και ελληνιστή Ισπανό καθηγητή R.F Adrados είναι κρυφοελληνικές .

Π.Χ. οι λέξεις με ελληνικές ρίζες στην γαλλική γλώσσα ( κατά το υπ. Παιδείας ) ανέρχονται στο 65 % , στην Πορτογαλική γλώσσα αγγίζουν το 80%, όπως μου γνώρισε η καθηγήτρια Alcina Dos Martires Lopes , συντάκτρια του Αρχαιοελληνικο-πορτογαλικού λεξικού.

Η αγγλική γλώσσα , σύμφωνα με το ογκώδες λεξικό του κ. Αρ. Κωνσταντινίδη έχει περισσότερες από 150.000 λέξεις με ελληνικές ρίζες.

Η σημερινή γερμανική γλώσσα διαμορφώθηκε από τον Μαρτίνο Λούθηρο 1534 , με πρότυπο τους κανόνες γραμματικής και συντακτικού της ελληνικής γλώσσας.

Παρά ταύτα η γλώσσα από της Μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν δέχθηκε καίρια πλήγματα με τις περιβόητες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις , το 1976 με την κατάργηση των Αρχαίων ελληνικών από το πρωτότυπο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την καθιέρωση της δημοτικής στην εκπαίδευση και στην δημόσια διοίκηση….κά», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος .

Αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» στην παιδεία σύμφωνα με πολλούς ειδικούς επί θεμάτων παιδείας έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο και αμορφωσιά σε πολλές γεννιέ Ελλήνων …επί σκοπό .

«Τα όμορφα μυαλά όμορφα καίγονται στα σχολικά ιδρύματα της χώρας μας.

Ας αναλογιστούν αρχικά γονείς και δάσκαλοι την αμηχανία που προξενεί το επίπεδο α-νοησίας που χρωματίζει κάθε έκφραση κοινωνικής συμπεριφοράς των νέων μας. Στέρηση παντού. (Και δεν πρόκειται απλώς για το διαχρονικό χάσμα των γενεών).

Ας επιχειρήσουμε μία απλή επίκληση στη λογική, για ν’αντιληφθούμε τη μετάλλαξη που έχουν υποστεί τα παιδιά μας.

Όσοι έχουν έστω φυλλομετρήσει τα σχολικά βιβλία, ας αναλογιστούν τι καλύτερο περιμέναμε να συμβεί, όταν ανεχτήκαμε τον παραγκωνισμό του Αισώπου από τη …Χωχαρούπα (βλ. Γλώσσα Β ́Δημοτικού), της Ορθοδοξίας από φλύαρες αγαπολογίες και θρησκειολογικούς συγκρητισμούς, του Πυθαγόρα από τα κινέζικα τάγκραμ!», αναφέρει για παράδειγμα η δασκάλα κ. Σιώπη σε άρθρο της στον ελληνικό τύπο.

Εκτός λοιπόν του ξεπουλήματος κάθε δημόσιας περιουσίας του ελληνικού κράτους και όλα τα άλλα , τώρα κτυπούν την γλώσσα μας , την ιστορία ( συμφωνία με ΠΓΔΜ και Αλβανία) και την θρησκεία ( διαχωρισμός κράτους) .

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Χένρι Κίσσινγκερ, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του τύπου από το 1983, φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί το τι θα συμβεί σε αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά ειδικά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στις πρώτες θα εφαρμόζονταν εμφύλιος, στην χώρα μας είχε «δρομολογηθεί» εδώ και χρόνια οικονομική κρίση που άρχισε χάρη στην ένταξη Ελλάδας και Κύπρου στο ευρώ… Και όλα αυτά για ποιο λόγο;

Για να ελέγξει το σιωνιστικό λόμπυ των ΗΠΑ, τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου.

ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ: «Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση»…».

Ενώ εμείς τώρα διαμαρτυρόμαστε για την Μακεδονία μας , οι κυβερνώντες ετοιμάζουν συμφωνία με την Αλβανία και μετά έχουν σειρά οι υδρογονάνθρακες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να πουληθεί ενώ «υπόγεια» θα έρθουν νομοσχέδια για να διορθώσουμε ακόμα «ποιο βαθιά» τα βιβλία ιστορίας μας σε σχέση με τους γείτονες , μαζί με την γλώσσα μας που στήριξε τόσες χιλιάδες χρόνια τον ελληνισμό.

Ένα όμως είναι απολύτως κατανοητό.

Η οικονομία, με τον ένα ή άλλο τρόπο θα επανέλθει στην κανονικότητα στην Ελλάδα , ότι και να γίνει έστω και μετά από χρόνια. Αυτά που δεν «επανέρχονται» όμως με τίποτα, είναι τα λάθη στα εθνικά θέματα, η αλλοίωση της γλώσσας και ο «εξοστρακισμός» της ορθόδοξης θρησκείας μας .

Αν πετύχουν αυτά , θα μας έχουν κάνει «κιμά» από το μηχάνημα της παγκοσμιοποίησης που έχουν θέσει σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πιστό αντίγραφο της «Νίκης της Σαμοθράκης» θα τοποθετηθεί στο ομώνυμο νησί

Ένα άγαλμα, πιστό αντίγραφο της επιβλητικής «Νίκης της Σαμοθράκης», από μάρμαρο Θάσου, θα τοποθετηθεί, εντός του καλοκαιριού, στο φυσικό του...

Close