Στέλιος Πέτσας: Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Δεν θα γίνουν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Η απόφαση, όπως διευκρίνισε, είναι του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ερωτώμενος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχετικά με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας σημείωσε πως «έχουμε εικόνα σταθεροποίησης κι όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, όπως υπήρχε ανησυχία. Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου ήταν σχετικά καλά. Περιμένουμε να δούμε αυτές τις μέρες τα αποτελέσματα από αρκετά τεστ που έγιναν από κινητές μονάδες σε γειτονιές της Αθήνας».

Να σημειωθεί πως το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν 267 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκαν 229.

Συμπλήρωσε πως ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα αυτά, είπε, εκτιμώνται θετικά αναμένουμε να ακούσουμε τις εκτιμήσεις των ειδικών.

«Οποιαδήποτε αποτίμηση αφορά μέτρα που ελήφθησαν πριν 10 -15 μέρες», σημείωσε ακόμη ενώ τόνισε πως δεν θα απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων «αν συνεχίσουμε έτσι».

«Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να εφαρμόζουμε τα μέτρα, ιδίως σε επαγγελματικούς χώρους, χώρους κοινωνικής φροντίδας όπως γηροκομεία».

«Προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων κι όλα θα πάνε καλά», επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Όροι νίκης: Ομοψυχία λαού και ευψυχία μαχητών

Η δήλωση που ακολουθεί είναι, δυστυχώς, τού Πρωθυπουργού τής Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη

Close