Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Θετικοί 21 από τους συνταξιδιώτες του 66χρονου

Εχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές των ταξιδιωτών στο Ισραήλ
Το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την Αρχιεπισκοπή προκειμένου να παρθούν μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στόχος είναι να περιοριστούν οι συναθροίσεις στις εκκλησίες.

Γι αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικό οι ηλικιωμένοι να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα τις βασικές οδηγίες προστασίας από τον κοροναϊό.

Στα 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοΪού στην Ελλάδα, αφού όπως ανακοίνωσε ο λοιμοξιωλόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σ. Τσιόδρας, πέραν των 10 κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό άλλοι 21 που είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ μαζί με τον 66χρονο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείου του Ρίο.

Σε ετοιμότητα για τη φάση ”2” η κυβέρνηση
Όπως είπε για την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά. Το γεγονός της μετάδοσης δείχνει τη δυναμική του ιού, είπε ο κ.Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί είπε ο κ.Τσιόδρας.
Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ’ υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
π. Λίβυος: “Η “λοίμωξη” του πανικού…. ” και πως επηρεάζει τους πιστούς

Ο νέος ιός έχει επηρεάσει και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Είναι δυνατόν η Θεία Κοινωνία να πιστεύουμε πως θα μας βλάψει;

Close