Στη Νέα Μηχανιώνα ο Βαρθολομαίος! Επιμνημόσυνη δέηση και Πατριαρχική Θ. Λειτουργία

Eπιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των εκ Προποντίδος και Ανατολικής Θράκης προσφύγων εψάλη σήμερα στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε και ιερούργησε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα ολοκληρώνοντας έτσι και την επίσημη επίσκεψη του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

 

Στη Νέα Μηχανιώνα ο Βαρθολομαίος! Επιμνημόσυνη δέηση και Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στην Παναγία Φανερωμένη Στη Νέα Μηχανιώνα ο Βαρθολομαίος! Επιμνημόσυνη δέηση και Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στην Παναγία Φανερωμένη

 

 

Χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης θεμελίωσε το καθολικό της μονής Αγίας Αικατερίνης στην Επανομή. Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε πως όλα τα μοναστήρια είναι οάσεις στην έρημο του κόσμου, του εκκοσμικευμένου κόσμου.

 

 

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τους μοναχούς, τους οποίους αποκάλεσε «πνευματικά τέκνα» , επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επισκέφθηκε οκτώ φορές το Άγιο Όρος και από καιρού εις καιρόν διάφορες μονές και σε άλλα μέρη – μεταξύ αυτών και την ομώνυμη μόνη της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά -για να ανανεώνεται πνευματικά και να αντλεί δυνάμεις και να συνεχίζει το ποιμαντορικό του έργο και πρόσθεσε: «Και προσπαθούν οι μοναχοί να κάνουν την εκκλησία μας, τη θρησκεία μας, την πίστη, κόσμον του κόσμου».

 

 

Στη Νέα Μηχανιώνα ο Βαρθολομαίος! Επιμνημόσυνη δέηση και Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στην Παναγία Φανερωμένη

 

Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη συνοδεία του, επιβιβάστηκε σε καραβάκι από τους Νέους Επιβάτες και ξεναγήθηκε δια θαλάσσης στις λιμνοθάλασσες του δήμου Θερμαϊκού, που είναι ενταγμένες στις περιοχές natura και αποβιβάστηκε στη Νέα Μηχανιώνα. Στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής στην Επανομή.

 

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος (ΝΔ), Λεωνίδας Στολτίδης (ΚΚΕ) και η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου.

Στη Νέα Μηχανιώνα ο Βαρθολομαίος! Επιμνημόσυνη δέηση και Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στην Παναγία Φανερωμένη

 

Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στελέχη της αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχοι, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, μητ

ροπολίτες και ιερείς και αγιορείτες μοναχοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Εκατοντάδες προσκυνητές μάρτυρες στο φοβερό Θαύμα του Αγίου Νεκταρίου
Άγιος Νεκτάριος:Η αξία της σιωπής

Μία συγκλονιστική συνομιλία του Αγ.Νεκταρίου με τον εαυτό του...

Close